De dames maken eigenaar Marco Mout en zijn team enorm blij met de cheque. Foto: PR
De dames maken eigenaar Marco Mout en zijn team enorm blij met de cheque. Foto: PR Foto:

Ladies' Circle Zutphen overhandigt cheque van 3500 euro

Zutphen - Ladies' Circle Zutphen verkocht in de maanden voor Kerst 2015 vele honderden kerstbroden van Ambachtelijke Bakkerij Bril. De opbrengst van deze jaarlijkse actie is gedoneerd aan WALHALLAb De Kruittoren in Zutphen. Afgelopen week maakten de dames eigenaar Marco Mout en zijn team enorm blij met de uitreiking van een cheque van 3.500 euro. Hiermee kunnen machines en gereedschappen aangeschaft en vervangen worden.

De twintig leden van serviceclub Ladies' Circle Zutphen zetten zich in december in voor hun jaarlijks wisselende goede doel. Voorzitter Marieke Leussink-Fukken "Het is de derde keer dat we deze actie organiseren. Veel mensen die we spraken herinnerden zich de actie nog van vorig jaar én de broden zijn overheerlijk, dus de verkoop ging bijna vanzelf." Elk lid verkoopt de broden in haar eigen netwerk van buren, familie, vrienden en bedrijven, ook zijn verenigingen en serviceclubs als de Junior Kamer, Lions en andere Ladies´ Circles gevraagd broden te kopen. Leussink: "En naarmate we er meer verkochten, werden we steeds fanatieker."

Het goede doel
De opbrengst van de broden gaat dit keer naar WALHALLAb De Kruittoren. In het bijzondere atelier, een particulier initiatief, staat talentontwikkeling van alle jeugd voorop. Door het opdoen van kennis en ervaring met serieuze en uitdagende projecten, krijgen jongeren ondersteuning bij de ontwikkeling van hun talent. Geredeneerd vanuit de mogelijkheden én NIET vanuit problemen. Diverse leerlingen zijn landelijk bekend geworden door hun bijzondere vaardigheden en talenten.

Marco Mout is erg blij met de opbrengst. "Dit is voor het eerst dat we een dergelijke donatie ontvangen. Hierdoor is het voor ons mogelijk nieuwe apparaten aan te schaffen maar ook versneld wat gereedschap te vervangen en materiaal aan te schaffen waarmee de jongeren kunnen werken. Echt een geweldige opsteker voor het harde werken van de afgelopen tijd."

Serviceclub Ladies' Circle
Ladies' Circle Zutphen is een serviceclub van en voor vrouwen en actief met fondsenwerving voor lokale en nationale doelen. Heb jij ook een idee waar de opbrengst van de Kerstbrodenactie van 2016 naar toe moet? Meld je dan aan via ladiesciriclezutphen@gmail.com.