Carry Abbenhues verricht de eerste 'graafwerkzaamheden' met hulp van directeur Jan Bobbink. Foto´s: Bernadet te Velthuis
Carry Abbenhues verricht de eerste 'graafwerkzaamheden' met hulp van directeur Jan Bobbink. Foto´s: Bernadet te Velthuis Foto:

Burgemeester verricht officiële start nieuwbouw zuivellaboratorium Qlip

Zutphen - Vrijdagmiddag 11 maart vond het startschot van de nieuwbouw en uitbreiding van chemisch en microbiologisch zuivellaboratorium Qlip plaats op bedrijventerrein De Mars in Zutphen. Waarnemend burgemeester Carry Abbenhues van de gemeente Zutphen verrichtte samen met de heer Bobbink, directeur van Qlip, op een ludieke wijze de officiële start in het bijzijn van medewerkers en aannemers.

Door Bernadet te Velthuis

De nieuwbouw, die uiteindelijk aan het bestaande gebouw zal grenzen, wordt aan de achterzijde van het huidige pand van Qlip aan de Oostzeestraat gerealiseerd. Maar liefst duizend vierkante meter breidt het chemisch microbiologisch laboratorium uit, bijna een verdubbeling. De planning is dat de nieuwbouw en uitbreiding vanaf 1 januari 2017 gereed zijn voor gebruik.

Aan waarnemend burgemeester Abbenhues de eer om het startsein voor de nieuwbouw te geven en wel op een bijzondere manier: plaatsnemen op de graafmachine om de eerste 'graafwerkzaamheden' te verrichten. "Dat is een leuk speeltje", zo lacht de burgemeester wanneer ze weer veilig met beide benen op de grond staat.

Daarna is het woord aan directeur Jan Bobbink, die zichtbaar trots vertelt over de groei en uitbreiding van het bedrijf en de kwaliteit, kennis en innovatie die Qlip rijk is. "Dank aan alle medewerkers, zonder hen was dit niet mogelijk geweest", zo besluit Bobbink.

Reden van uitbreiding
De reden voor de grootse uitbreiding is het feit dat de laboratoriumactiviteiten van Qlip in de afgelopen jaren behoorlijk zijn toegenomen door onder andere internationale groei en dynamiek binnen de Nederlandse zuivelsector. Om deze verdere groei ook de komende jaren te kunnen faciliteren, is besloten tot uitbreiding over te gaan door nieuwbouw en tevens verbouw van het laboratorium.

Ballonnen in de kleuren van Qlip de lucht in

Burgemeester Abbenhues is enthousiast over de uitbreiding, zeker na de rondleiding die zij een dag eerder door het zuivellaboratorium heeft gehad. "Zeer interessant om de verschillende afdelingen te zien en dat het bedrijf door de diverse werkzaamheden functies biedt op allerlei opleidingsniveaus."

Uitvoering nieuwbouw
De nieuw- en verbouw wordt uitgevoerd door Chris Kappert Bouwbedrijf B.V. in samenwerking met aannemersbedrijf W.J. Haafkes en Zonen B.V. De technieken worden verzorgd door Heva Klimaat en Installatie en het project wordt begeleid door de Van Looy Group.

Ballonnenactie
Tot slot werd een groot aantal blauwe en witte ballonnen, die de medewerkers symboliseren, losgelaten met aan iedere ballon een kaartje. Vinders van de ballonnen maken kans op een dinerbon van 50 euro wanneer zij hun gegevens noteren op het gevonden kaartje en deze opsturen.


Voor meer foto's, zie Contact.nl

Samen met de medewerkers worden de ballonnen losgelaten.