Zutphense Midas studeerde zang en gitaar aan het conservatorium. Foto: PR
Zutphense Midas studeerde zang en gitaar aan het conservatorium. Foto: PR Foto:

Nieuwe namen bevrijdingspop Achterhoek

Nieuwe aanwinsten voor bankpodium en songwriter stage

Zutphen - Na de al bevestigde acts Donnerwetter, Raw Flowers, Orange Maplewood en een unieke samenstelling van de Achterhoekse all starroulatieformatie Hooked met ex-Vandenberg bassist Dick Kemper, krijgt Bevrijdingspop Achterhoek steeds meer vorm met een nieuwe naam voor het bandpodium en de eerste twee namen voor het songwriter stage: Midas, Sean Gascoigne en Marise & Hidde.

Zutphense Midas
Met zijn folkpop stapt Zutphenees Midas afgelopen jaar regelmatig op het podium bij The Common Linnets en op 9 april speelt hij de after show van James Morrison in de HMH. Hij schrijft vanaf zijn twaalfde al liedjes en studeerde zang en gitaar aan de pop-afdeling van het conservatorium in Amsterdam.

Marise en Hidde
Marise (14 jaar) uit Baak en Hidde (17 jaar) uit Leesten wonnen onlangs de voorronde van Rabo on Stage in Winterswijk en staan op 28 mei in de finale in de Hanzehof in Zutphen. Marise is ook doorgedrongen tot de blind auditions van The Voice Kids 2016 en zit in het team van Ilse de Lange.

Sean Gascoigne
Sean Gascoigne begon als zesjarige met pollepels te drummen op de bankleuning van zijn vader in Lichtenvoorde. Oud-Normaalgitarist Alan 'Gaspiepe' wist het zeker: hij had de goede genen doorgegeven. In 2006 werd Gascoigne aangenomen aan de Herman Brood Academie in Utrecht.
Bevrijdingspop Achterhoek
Van Dinxperlo tot Ulft, van Aalten tot Lochem en van Winterswijk tot Doetinchem zal de Achterhoekse popmuziek vertegenwoordigd zijn op twee podia van 14.00 uur tot middernacht. Het kleine festival terrein is gratis toegankelijk (maar vol = vol).

Bij de entree worden bezoekers gevraagd om een vrijwillige bijdrage. Ook voor de kleine bezoekers is er ruim aandacht met teken- en speelhoeken.

Ondernemers gezocht
De organisatie van Bevrijdingspop Achterhoek is op zoek naar ondernemers die cultuur en muziek een warm hart toedragen, om zo gezamenlijk een mooi evenement te organiseren. Meer informatie over het festival en de artiesten is te vinden op de website van Bevrijdingspop Achterhoek.


bevrijdingspopachterhoek.nl