Mattia Nannetti ontvangt uit handen van Arjan Sigger (r) een handdoek en een badmuts. Foto: Robby van den Broek
Mattia Nannetti ontvangt uit handen van Arjan Sigger (r) een handdoek en een badmuts. Foto: Robby van den Broek Foto:

Zwemtalent uit Italië traint bij ZZ&PC de IJsselmeeuwen

Zutphen - In het kader van een uitwisselingsprogramma tussen het Isendoorn College en scholen uit onder andere Fiorenzuola D'Arda (Italië) ontvangt Zutphen deze week circa 70 leerlingen.

Deze uitwisseling maakt onderdeel uit van het tweetalige onderwijs wat het Isendoorn College aanbiedt. De kinderen maken gezamenlijk kennis met de historie van Zutphen. Daarnaast zal ook de hoofdstad worden bezocht. Hier wordt onder andere een bezoek gebracht aan het Rijksmuseum.

Mattia Nannetti (16 jaar) is één van de leerlingen uit Italië die Zutphen bezoekt. De sport die hij daar beoefent, is wedstrijdzwemmen. In zijn land maakt Mattia deel uit van de subtop in zijn leeftijdscategorie. Regionaal is het een van de toppers. Samen met Tim van den Broek (16 jaar), student van het Isendoorn, heeft hij afgelopen maandag meegetraind met de A-selectie van de ZZ&PC de IJsselmeeuwen.

Mattia en Tim werden beide verwelkomd door de selectietrainer Arjan Sigger. Vervolgens ontving Mattia als geschenk een handdoek en een badmuts van de vereniging. Zoals het met een echte uitwisseling gaat, gaf Mattia vervolgens de badmuts waarop zijn clubkleuren stond weergegeven aan de IJsselmeeuwen. Na afloop van de training konden de ervaringen worden uitgewisseld. Een veel gehoorde opmerking was dat Mattia erg snel kon zwemmen. De meisjes hadden meer oog voor zijn uiterlijk en vonden de snelheid van ondergeschikt belang.

Mattia zelf vond het een geweldige ervaring en merkte op dat hij het een leuke en gezellige vereniging vond. Zijn gastheer Tim van den Broek werd vervolgens uitgenodigd om in april mee te zwemmen bij de zwemvereniging van Mattia. De avond werd afgesloten met een ferme Forza Italia.


FC Zutphen op bezoek in Barneveld bij kampioenskandidaat SDVB

Zutphen - FC Zutphen gaat zaterdag op bezoek bij kampioenskandidaat SDVB. De gastheren uit Barneveld stonden de afgelopen twee competitierondes bovenaan, maar verspeelde afgelopen zaterdag hun koppositie. Ze speelden uit met 0-0 gelijk bij reuzendoder KHC uit Kampen. Het was een terechte uitslag, waarbij geen van beide ploegen aanspraak kon maken op de overwinning. SDVB staat 2e en is met koploper Go Ahead Kampen, Berkum en Nunspeet in een felle strijd gewikkeld om de titel. Er zijn nog 7 wedstrijden te gaan. SDVB is op eigen veld dit seizoen nog ongeslagen en heeft slechts 1 keer gelijk gespeeld. Bij SDVB spelen de Zutphenaren Kevin Ooms en Ricardo Mengerink. Het zijn uitstekende spelers, die hun sporen al volop verdiend hebben. Het hoeft geen betoog dat FC Zutphen zaterdag een zware wedstrijd tegemoet gaat.

FC Zutphen speelde zaterdag in het pittige duel thuis tegen DTS Ede met 0-0 gelijk. Met dat gelijke spel was men niet ontevreden. Zaterdag zal opnieuw een zwaar beroep worden gedaan op de verdediging om de nul te handhaven. Maar een prestatie zet je naar als gehele team, waarbij natuurlijk alle linies belangrijk zijn. Wil FC Zutphen deze zeer zware fase overleven, dan zal het vooral aan komen op deze teamprestatie. Het mooiste van een team is altijd weer, dat er spelers deel van uit maken, met allerlei verschillende kwaliteiten. Een team is te vergelijken met een lichaam, waar alle ledematen geheel verschillende functies hebben, maar toch één lichaam vormen. En onder een team kun je verstaan het gehele team, inclusief trainers, leiders, medische begeleiding, en assistent scheidsrechter.

In de thuiswedstrijd in Zutphen speelden de Zutphenaren een prima eerste helft, die dik verdiend met een 1-0 voorsprong werd afgesloten. Door een blessure van de scheidsrechter moest de 2e helft enige weken later worden gespeeld, en eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 1-1.

Gezien de in het verleden gespeelde wedstrijden noemt SDVB FC Zutphen een angstgegner. Dit vanwege het feit dat de wedstrijden, met name in Zutphen, in het verleden nog wel eens spektakel opleverden. SDVB zal echter haar ongeslagen status thuis willen handhaven, en vol voor de 3 punten gaan, om in de race te blijven voor het kampioenschap. FC Zutphen kampt met de nodige blessures. Hierdoor is in de afgelopen periode regelmatig een beroep gedaan op jeugdspelers en spelers van het 2e elftal.

Zaterdag zal Jelle Macare terug zijn van een schorsing, en de verdediging weer kunnen versterken. Of Sebastian van Laar fit is, valt te betwijfelen. Hij kampt met een hersenschudding, na een botsing enige wedstrijden geleden. Ook het meespelen van Mark Bloemendaal is hoogst onzeker, door zijn enkelblessure. Tenslotte is spits Noe Bokila eveneens niet geheel fit. Zorgen genoeg dus voor de technische staf om de juiste spelers te kunnen opstellen, maar ook het advies van de medisch verzorgers, of ze het verantwoord vinden dat spelers in de basis starten.

Het zal daarom opnieuw een heel interessante wedstrijd worden. FC Zutphen heeft ieder punt hard nodig om uit de gevarenzone te blijven, en SDVB zal thuis geen punten willen verspelen. Er zullen ongetwijfeld weer veel supporters zaterdag naar het mooie sportpark Nordholt in Barneveld vertrekken. FC Zutphen heeft in deze fase de steun van iedereen hard nodig, dus we wensen hen veel succes in Barneveld.