Burgemeester Besselink krijgt uitleg over de diverse keukenmogelijkheden van Jeroen Helmink (l) en Arjan Helmink (r). Foto: Bas Bloem
Burgemeester Besselink krijgt uitleg over de diverse keukenmogelijkheden van Jeroen Helmink (l) en Arjan Helmink (r). Foto: Bas Bloem Foto:

Nieuwe keukenafdeling Helmink Wonen Vorden officieel geopend

Vorden – "Dit is een bijzondere dag voor ons bedrijf. Als je me drie jaar geleden had gevraagd om ook keukens te gaan verkopen, had ik waarschijnlijk gelachen", zo vertelt Jeroen Helmink vrijdagmiddag 11 maart in zijn welkomswoord tijdens de opening van de nieuwe keukenafdeling van Helmink Wonen Vorden. Aan burgemeester Besselink was het deze middag de eer om in het bijzijn van alle belangstellenden de nieuwe afdeling officieel te openen.

Door Bernadet te Velthuis

De afgelopen weken is er hard gewerkt bij de meubelzaak aan de Zutphenseweg 24 in Vorden. In minder dan drie weken wisten zij een compleet nieuwe keukenafdeling met maar liefst tien keukenopstellingen in hun winkel te realiseren. "Naast de leveranciers en montagemedewerkers, gaat er dan ook een speciaal woord van dank uit naar onze medewerkers. Zij hebben een fantastische prestatie geleverd!", zo vertelt Jeroen Helmink.

Na het dankwoord van Helmink en alvorens de nieuwe afdeling officieel te openen, nam burgemeester Besselink het woord. "Als gemeentebestuur krijgen wij vele verzoeken binnen voor openingen, die wij steeds weer afwegen. Toen we het verzoek van Helmink Wonen in Vorden binnenkregen, vroegen wij ons af 'Gaan we nu ook winkels openen?'. Maar ik vind het belangrijk hier vandaag te zijn. Het feit dat dit familiebedrijf in deze huidige tijd besluit te investeren, draagt bij aan het aantrekkelijk en leefbaar houden van het dorp en is daarmee belangrijk voor de gemeenschap. Veel succes en dank voor deze investering", zo vertelt de burgemeester.

Met een druk op de knop liet de burgemeester het gordijn vallen, waardoor men zicht had op de eerste keukenopstellingen, en verklaarde daarmee de nieuwe afdeling als geopend. Een uitgebreide rondleiding volgde terwijl Arjan Helmink de burgemeester kennis liet maken met alle facetten rondom keukens. Ook alle belangstellenden namen de tijd rond te kijken bij de verschillende keukenopstellingen, die verdeeld over de begane grond en eerste verdieping staan opgesteld. Na afloop kon men genieten van lekkernijen die live door een chef klaargemaakt werden in één van de keukens op de begane grond. Ook de rest van het weekend kon het publiek kennis nemen van de nieuwe keukenafdeling, dankzij de extra openstelling.