Burgemeester Carry Abbenhues (links) plant samen met buurtbewoonster Elisabeth van Oosterzee een perenboom. Foto: Alize Hillebrink-Korf
Burgemeester Carry Abbenhues (links) plant samen met buurtbewoonster Elisabeth van Oosterzee een perenboom. Foto: Alize Hillebrink-Korf Foto:

College van B&W helpt mee in Bongerd en Stadsboomgaard

ZUTPHEN - Het college van B&W heeft vrijdag 11 maart de handen uit de mouwen gestoken tijdens NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. In de Stadsboomgaard aan het Bongerdspad werden boomspiegels gemaakt en een perenboom herplant. Op basisschool de Bongerd werd gestart met de herinrichting van het schoolplein voor natuurlijk spelen.

Door Alize Hillebrink-Korf

Burgemeester Carry Abbenhues doet al jaren mee met NLdoet: "Een geweldig initiatief om aan bij te dragen." Dit jaar neemt ze voor het eerst deel in Zutphen. "Dat maakt het ook zo leuk, je doet elk jaar weer iets anders." Na het wisselen van schoeisel en jas is ze er helemaal klaar voor om samen met buurtbewoonster Elisabeth van Oosterzee een Gieser Wildeman aan te planten in de boomgaard, een oud perenboomras uit 1850. Gemeentesecretaris Boy Janssen en wethouder René Sueters togen aan het werk in de 'snoeptuin' achter de basisschool. Een gezonde tuin van kleinfruit met kruisbessen, bramen en frambozen. Terwijl de meeste deelnemers al aan de koffie zitten na te praten veegt wethouder Sueters zich het zweet van zijn voorhoofd. "Mooi werk", zegt hij. "En een mooi moment om even bij te praten", lachend en wijzend naar zijn collega, secretaris Janssen. "Want zo vaak hebben we daar op gewone werkdagen geen tijd voor."


Alternatieve locaties en verdiepte aanleg
schakelstation Gorssel onderzocht

Gorssel - Het college van B&W van de gemeente Lochem heeft op verzoek van de gemeenteraad nader onderzoek gedaan naar het plan van Liander om een schakelstation te bouwen in Gorssel. Naar aanleiding van de raadsvergadering van 18 januari is de zoektocht uitgebreid en zijn twee nieuwe locaties onderzocht. De zoektocht van het college naar alternatieve locaties heeft geen resultaat opgeleverd. Wel ziet Liander mogelijkheden om het schakelstation gedeeltelijk ondergronds aan te leggen op de oorspronkelijke locatie als de gemeenteraad dit wenselijk vindt. Wethouder Bert Groot Wesseldijk van de gemeente Lochem: "Ik ben blij dat Liander mogelijkheden ziet om het schakelstation verdiept aan te leggen. Daardoor blijft de visuele impact op de omgeving zo beperkt mogelijk".


Lees verder op pagina 7