Trotse jongens en meiden met hun medailles. Foto: PR
Trotse jongens en meiden met hun medailles. Foto: PR Foto:

Goud en brons op Disctrict
Kampioenschappen

Zutphen - Op de District Kampioenschappen voor de jeugd onder de 12 jaar hebben de judoka's van Stichting Judo Zutphen uitstekende prestaties neergezet.

In de -27 kilo klasse wist Fabian Velders knap het goud te veroveren en ook in de -42 kilo was er het glimmende goud voor Stichting Judo Zutphen en wel voor Bryan van Zijtveld. Bij de meisjes was er brons voor Sienna Capel en Iris Boxhoorn, allebei uitkomend in de -32 kilo categorie.


Lezing over voorjaarsvogels

Zutphen - Op woensdag 16 maart van 14.00 uur tot circa 16.00 uur geeft Wim van Gelder een lezing over voorjaarsvogels, de blijvers en terugkomers en hoe ze te vher)kennen in het restaurant van woonzorgcentrum St. Elisabeth aan de Geweldigershoek 39 te Zutphen.

Tijdens zijn presentatie brengt van Gelder de wereld van nestelende vogels dichterbij. Hij gaat in op vragen als: Welke zijn bij ons de meest voorkomende? Waar nestelen ze? Welke specifieke gewoonten hebben ze? Hoe zijn ze te erkennen, bijvoorbeeld aan hun zang? En voor de echte liefhebbers doet hij samen met de zaal de vogelgeluidentest. In de zaal is plaats voor maximaal 100 bezoekers. Kosten: een vrijwillige bijdrage.


Alzheimercafé

Zutphen - Op woensdag 16 maart wordt er weer een Alzheimercafé gehouden bij Zorgcentrum Sutfene De Lunnette, Coehoornsingel 3 in Zutphen. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom. Het programma start om 19.30 uur met een lezing van mevrouw Riekje Rijk, er is gelegenheid is tot het stellen van vragen en vanaf 21.00 vindt er een informeel samenzijn plaats. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.