Marc Verburg tijdens een van zijn voorstellingen. Foto: Foto Focus Jack Tillmanns
Marc Verburg tijdens een van zijn voorstellingen. Foto: Foto Focus Jack Tillmanns Foto:

Een lied over liefde, leven en loslaten door
kleinkunstenaar Marc Verburg

Zutphen - Kleinkunstenaar Marc Verburg uit Nijmegen is uitgenodigd om donderdag 17 maart van 20.00 tot 22.00 uur een voorstelling te geven in de Bibliotheek van Zutphen, Broederenkerkplein 2. Zijn voorstelling 'Ik vertel je een lied' gaat over liefde, leven en loslaten.

Naast theaterproducties, zingt Verburg ook op feesten, in verzorgingstehuizen en levert een intieme bijdrage tijdens uitvaarten. Verburg: "Mijn repertoire richt zich op lichte muziek van Nederlandse en Duitse bodem. Liedjes met een betekenisvolle tekst die vertellen over universele gevoelens en herkenbare ervaringen. Liedjes die vanuit het hart gezongen worden.".

Opvoeding tussen twee culturen
Dat ook Duitse liederen een onderdeel zijn van het repertoire, heeft te maken met zijn Duitse roots. Marc Verburg vond na de dood van zijn ouders op zolder honderden brieven die zijn Nederlandse vader en Duitse moeder elkaar geschreven hadden tijdens hun vierjarige verkering.
Aan de hand van enkele van deze brieven, bezingt hij met bekende Nederlandse en Duitse liedjes zijn gevoelens omtrent zijn opvoeding tussen twee culturen.

De muzikale begeleiding tijdens de voorstelling in bibliotheek Zutphen is in handen van pianist René Stephan. Om alvast een indruk op te doen van de muziek die Marc Verburg brengt en de bijbehorende pianobegeleiding, kunt u een kijkje nemen op onderstaande website.

Voorstelling
Zaal open om 19.30 uur. Tijdens deze avond verzorgt Boek en Buro Zutphen de verkoop van hedendaagse uit het Duits vertaalde literatuur en Nederlandstalige boeken over Duitsland. Entreekaarten 5 euro (voor leden van de Bibliotheek) en 7,50 euro (niet-leden) zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek Zutphen en bij boekhandel Boek en Buro Zutphen.


http://ikverteljeeenlied.nl