Iris, Mayla en Zoë namen goud mee naar huis. Fabiënne en Romy wonnen zilver. Foto: PR
Iris, Mayla en Zoë namen goud mee naar huis. Fabiënne en Romy wonnen zilver. Foto: PR Foto:

Gelderse kampioenen Acrogym bij SZG Zutphen

Zutphen - Het Acrotrio Iris Hodes, Mayla Verhaegh en Zoë Zeevalkink van gymnastiekvereniging SZG hebben zaterdag 5 maart tijdens het Gelders kampioenschap Acrogym in Wijchen een gouden medaille gewonnen. Het duo Fabienne Evers en Romy van der Veen namen de zilveren medaille mee naar huis.

Iris Hodes, Mayla Verhaegh en Zoë Zeevalkink lieten tijdens deze wedstrijd voor het eerst een zeer goed uitgevoerde salto zien waar zij van de jury veel punten voor kregen. Tevens hadden alle drie een mooie uitstraling waardoor de gehele oefening er erg netjes uitzag. Hiervoor kregen de dames met in totaal 25,15 punten dan ook een welverdiende eerste plaats!

Fabienne Evers en Romy van der Veen hadden ondanks dat zij pas aan het einde van de dag aan de beurt waren een zeer goede focus. De gehele oefening werd netjes uitgevoerd met mooie ruime onderdelen. Het 'Vliegtuigje' werd zeer hoog gegooid, waardoor zij met 24,75 punten een prachtige tweede plaats behaalden. Deze teams zijn automatisch door naar de volgende ronde. Het trio Eline Vennink, Marlein Vennink en Aimee Pikkert wonnen dit keer geen medaille maar zijn wel door naar de volgende ronde.