Geerten heeft nu de ruimte om aan zijn eindwerkstuk te werken. Foto: PR
Geerten heeft nu de ruimte om aan zijn eindwerkstuk te werken. Foto: PR Foto:

Middelbare scholier vindt bij 'Project Pi' ideale
werf voor zeilboot

Zutphen - De combinatie van een zeilboot en een zorgboerderij is niet zo voor de hand liggend.Toen middelbare schoolleerling Geerten Beumer echter ineens geen plek meer had voor zijn boot, die tevens zijn eindwerkstuk is, vond hij bij zorgboerderij 'Project Pi' een ideale werf.

Vrijeschoolleerling Geerten Beumer moest op zoek naar een nieuwe plek voor zijn zeilboot. Deze knapt hij op voor zijn eindwerkstuk. Binnen één week een gratis nieuwe stalling vinden is een pittige opdracht. Daarom werd hij door zijn decaan Eric Kloppers doorgestuurd naar De Zutphense Uitdaging: "Mogelijk dat zij iets kunnen doen vanuit hun vele contacten, want die zijn er, zo weten wij uit eerdere ervaringen". Eén telefoontje bleek genoeg.

Ambassadeur van De Zutphense Uitdaging Maarten-Jan Kempe benaderde Zorgboerderij 'Project Pi' in Leesten. Kloppers: "Niet direct de meest logisch lijkende combinatie, een zeilboot en een zorgboerderij. Maar bij De Uitdaging denken ze creatief en staan ze open om mee te werken aan een oplossing". En dat bleek. Peter van der Voort van 'Project Pi': "De ondernemende instelling van Geerten sprak mij aan. Wij hebben op dit moment ruimte voor de boot en wij werken graag mee aan het tot stand brengen van mooie matches!".