Boerenpaar Derk Jan Onstenk en Dineke Anna Wullink in het echt verbonden. Foto:  PR
Boerenpaar Derk Jan Onstenk en Dineke Anna Wullink in het echt verbonden. Foto: PR Foto:

Boerenpaar in het echt verbonden op Den Bouw

Warnsveld - Op maandag 7 maart was het zover. Op deze heuglijke dag is het boerenpaar Derk Jan Onstenk en Dineke Anna Wullink in het echt verbonden.

Het is een heel enthousiast stel. Het begon allemaal met de vraag of de genodigden nog bezwaren hadden tegen dit huwelijk. Gelukkig was dit niet het geval en kon worden overgegaan tot de huwelijksvoltrekking. De ambtenaar van de burgerlijke stand, mevrouw A. Kraak, deed haar werk op bekwame wijze. Zij roerde het gerucht nog even aan dat het aanstaande echtpaar elkaar hadden leren kennen op den Bouw. Nader onderzoek leerde dat dit inderdaad een gerucht bleek te zijn.

Maar Derk Jan is niet alleen boer. In het dagelijks leven komt hij op den Bouw meerdere keren per week als maaltijdrijder en is tevens redacteur van het huisblad van den Bouw. Hij is een man met een groot hart voor de medemens.

Dineke Anna is naast haar werk op de boerderij in deeltijd werkzaam als coördinator activiteiten binnen den Bouw. Daarvoor heeft ze altijd in de zorg gewerkt.

De voorbereidingen verliepen natuurlijk allemaal in het diepste geheim. Het officiële gedeelte verliep vlot, want ze hoefden er niet lang over na te denken. Nadat ze eenmaal ja hadden gezegd werd hun enthousiasme alleen maar groter. De ouders keken als getuigen zeer tevreden toe. Na het officiële gedeelte kon het feest losbarsten. De boerendansers uit Vorden zorgden voor de muzikale ondersteuning en ook dat de voetjes van de vloer kwamen. De catering was uitstekend voor elkaar. Al met al was het een prachtige avond voor het boerenpaar, de naaste familie en de genodigden.