Lactatiekundigen Wilma Bijenhof (l) en Ada Hoogeveen. Foto: PR
Lactatiekundigen Wilma Bijenhof (l) en Ada Hoogeveen. Foto: PR Foto:

Hulp bij borstvoeding van de nieuwe Lactatiepoli in Gelre Zutphen

Zutphen - Ouders moeten voor de geboorte van hun kind veel beslissingen nemen. Eén daarvan is de keuze voor borstvoeding of kunstvoeding. De nieuwe Lactatiepolikliniek van Gelre ziekenhuizen Zutphen helpt vanaf maart 2016 vrouwen bij deze keuze.

IBCLC Lactatiekundige Wilma Bijenhof legt uit waarom deze polikliniek start: "Het geven van borstvoeding is een natuurlijk proces. Onze ervaring is dat de meeste vrouwen borstvoeding willen geven maar dat ze er veel vragen over hebben. Deze vrouwen kunnen nu terecht op onze Lactatiepoli.".

Persoonlijke ondersteuning
Ada Hoogeveen is ook lactatiekundige IBCLC: "Moedermelk is licht verteerbaar en bevat allerlei stoffen die goed zijn voor de baby. Daarom willen we moeders die borstvoeding geven (of willen gaan geven) begeleiden en ondersteunen. Ook moeders die nog twijfelen zijn welkom op de poli. Kiest een moeder voor kunstvoeding, dan respecteren we dat vanzelfsprekend ook.".

Hoogeveen vervolgt:"We ondersteunen ook moeders met een te vroeg geboren baby. Zij hebben vaak veel vragen en deze moeders kunnen ook bij ons terecht. Zo staan we klaar voor iedereen die zwanger is en voor iedereen die bevallen is in het Gelre ziekenhuizen Zutphen."


Afspraak maken
De Lactatiepolikliniek wordt elke twee weken gehouden op woensdag van 12.30 - 16.30 uur. Een afspraak is te maken via de polikliniek Gynaecologie & verloskunde via onderstaand telefoonnummer (kosteloos).


(0575) 59 2800