Bevers beleven bij scouting de spannendste avonturen. Foto: PR
Bevers beleven bij scouting de spannendste avonturen. Foto: PR Foto:

Meekijkdagen Bevers Scouting Jan van Riebeeck

Eefde - Laat je uitdagen en ontdek scouting! Bij scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Weten hoe? Kom kijken en meedoen tijdens de meekijkdagen op 5, 12 of 19 maart van 14:30 - 16:30 uur meekijken bij Chr. Scouting Jan van Riebeeck aan de Boedelweg 108 in Eefde.

Scouts hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te hebben voor de ander. Kinderen en jongeren krijgen de ruimte te ontdekken en te leren, denk aan tochten lopen met kaart en kompas, toneelspelen, knopen, wetenschappelijke proefjes doen, samen op kamp gaan, maar vooral heel veel plezier hebben.

Bevers
Kinderen tussen de 4,5 en 7,5 jaar worden bij scouting Bevers genoemd. Samen met vriendjes, vriendinnetjes en alle andere bewoners van fantasiedorp Hotsjitonia beleven Bevers bij scouting iedere week de leukste en spannendste avonturen. Voor meer informatie, zie: www.janvanriebeeck.nl, www.facebook.com/scoutingjanvanriebeeck of mail naar bevers.jvr@gmail.com.


Initiatieven Kaardebol complex

Zutphen - De afgelopen tijd zijn gesprekken gevoerd met diverse partijen over het vervolg van de Kaardebol. In een memo van het college van b en w naar de raad wordt in hoofdlijnen uiteen gezet welke initiatieven er zijn. Zo wordt verwacht dat de huidige gebruikers op het terrein, Baudartius en de vlinderkas, dit gebruik willen continueren. Een aantal van deze gebruikers hebben hun visie en plannen voor de toekomst al benoemd en de gesprekken hierover zijn grotendeels opgestart.

Zo worden er onder meer gesprekken gevoerd over de nieuwe plannen en ideeën met: Archeologie Beleven!, een organisatie voor dagbesteding voor mensen met (beginnende) vorm van dementie, een koffiebranderij voor mensen met achterstand tot de arbeidsmarkt en met diverse horeca-exploitanten voor de invulling van de horeca in het pand.
Het b en w geeft aan dat het voor de hand ligt het complex als centrum voor duurzaamheid, educatie en erfgoed te blijven benutten. Partijen dienen dan wel zelf een reële huur op te brengen, welke bepaald is op €60.000,- voor het totaal op jaarbasis. Met alle partijen afzonderlijk wordt ook een huurovereenkomst aangegaan van twee jaar. Verwacht wordt dat deze week een overeenkomst aan de 'nieuwe' gebruikers kan worden aangeboden. In de overeenkomst zal een clausule worden opgenomen die de hurende partijen een bepaalde zekerheid geeft om voor de langere termijn investeringsbeslissingen te nemen. In de memo wordt aangegeven dat de subsidie ( a 30.000 euro) voor de duurzaamheidsdoelstelling overeind blijft en op projectniveau via de subsidie-verordening beschikbaar wordt gesteld.
Daarnaast wil het college van b en w de gemeente ontzorgen door een asset-beheerder aan te stellen, zodat deze op een objectieve manier kan zorgen voor beheerdersactiviteiten als voorselectie, contractvorming, innen huurpenningen, zaalverhuur, continuering en beëindiging van overeenkomsten. Hierover zijn we met een tweetal partijen in gesprek.

De gekozen beheervorm zorgt ervoor dat de gemeente de regie blijft houden op de invulling van het complex en de realisering van de doelstelling. Het risico van leegstand ligt dan bij de gemeente. De kosten van beheer worden verdisconteerd in de huur of de servicekosten. Verkoop van het pand is gelet op de doelstelling van het complex en de draagkracht van partijen vooralsnog niet aan de orde.