Jeugdleden Zjuust brengen stuk van Goldoni vol komische misverstanden. Foto: PR
Jeugdleden Zjuust brengen stuk van Goldoni vol komische misverstanden. Foto: PR Foto:

Jeugdtheater Zjuust brengt 'De Knecht van twee meesters' van Goldoni

Zutphen - Jeugdtheater Zjuust brengt op de zaterdagen 5 en 12 maart om 19.00 uur en op de zondagen 6 en 13 maart om 15.00 uur de voorstelling 'De Knecht van twee meesters' van Goldoni. Deze voorstellingen in de Berkelonderbouw vinden plaats in de Berkelschool, Weerdslag 14-b in Zutphen.

De jongeman Truffaldino heeft een heel apart probleem. Hij is de knecht van twee meesters en moet voortdurend schipperen tussen de wensen van de ene kant en van de andere kant.

Bovendien heeft hij voortdurend honger omdat zijn meesters niet aan eten denken door hun liefdesperikelen. Hun huwelijken worden geregeld, maar ook weer afgeblazen als met een ander meer gewin blijkt te halen.
Clarice is uitgehuwelijkt aan de meester Federigo Rasponi , maar ze wil trouwen met Silvio waar ze zielsveel van houdt. Maar voor haar vader Pantalone telt alleen de kandidaat waar hij het meeste geld aan kan verdienen. Wie brengt de grootste bruidsschat?
Als Federigo Rasponi dood gewaand wordt na een duel, dan lijkt de weg vrij voor Clarice om met Silvio te trouwen. En ja, hoe gaat dat in zulke verhalen? Meester Federigo, die nog gewoon in leven is, wil op zijn beurt helemaal niet trouwen met Clarice maar met Beatrice. En zij met hem. Beatrice komen we ook al snel tegen, maar goed opletten, want zij is verkleed als man. En zo komt het ook dat Federigo haar (die nu een hij is) niet herkent als de vrouw waar hij helemaal hoteldebotel op is. En dat terwijl ze in dezelfde herberg logeren.
Een stuk vol komische misverstanden van Goldoni, uit de 18e eeuw, maar op het lijf geschreven van de jeugdige spelers van Zjuust die vol overgave de menselijke ondeugden en hartstochten ten tonele voeren. Muziek is er ook, en zoals altijd live. Met orkestje van gitaar, trom, fluit én zingende zaag maken Allert van der Heijden en Marrion Dijkman een gevarieerd muzikaal decor.
Een voorstelling vol plezier, mede mogelijk door de Provincie Gelderland.

Entree (tot en met 12 jaar) CJP: € 6,50, overigen € 8,00. Kaarten reserveren kan via mail of telefonisch.


reserveren@zjuust.nl

06 20 26 22 88