Kinderen op bezoek bij Bakkerij Van Zuijlen in Warnsveld. Foto: PR
Kinderen op bezoek bij Bakkerij Van Zuijlen in Warnsveld. Foto: PR Foto:

Vakantieopvang laat kinderen

kennismaken met diverse beroepen

Warnsveld/Zutphen - Wat wil jij later worden? Dat was het thema waar alles om draaide tijdens de vakantieopvang bij Kindercentrum.nl. In de voorjaarsvakantie is er een activiteitenprogramma aangeboden waarbij diverse beroepen centraal stonden.

Kinderen zijn onder begeleiding van de pedagogisch medewerkers naar een bejaarden/verzorgingshuis geweest en hebben de ouderen voorgelezen, samen een spelletje gedaan, gezongen en gekletst. Ook zijn er kinderen bij Bakkerij Van Zuijlen in Warnsveld op bezoek geweest. Hier mochten ze zelf koekjes en broodjes maken in de bakkerij. De koekjes werden ter plekke afgebakken en mochten mee genomen worden. De broodjes heeft de bakker voor ons afgebakken en hebben we de volgende dag lekker als lunch opgegeten. Verder zijn de kinderen als soldaten op survival geweest in het bos en ook op de locaties van Kindercentrum.nl zelf waren leuke activiteiten zoals jam maken en timmeren.

Maar wat wil je nou later worden? Gelukkig was er een beroepentestmiddag, waar kinderen door middel van een QR-code speurtocht diverse beroepen langs gingen. Voor elke opdracht die correct werd uitgevoerd kreeg men een letter. De letters vormden samen een zin: De politie komt een bezoek brengen aan de locatie! De politie vertelde hoe het is om politieagent te zijn en er mocht een kijkje genomen worden in de politiebus. De loeiende sirene zorgde voor vele lachende gezichten!


Chr. Vrouwen- vereniging Triangel

Warnsveld - Donderdag 17 maart houdt Christelijke Vrouwenvereniging Triangel Warnsveld een Paasviering. De avond begint met een paasmaaltijd, hierna volgt de paasviering. Deze wordt verzorgd door Ds.A.J.de Hoop. De avond begint om 18.30 uur in de Triangel te Leesten.


Openbare vergadering Dorpsraad

Warnsveld - Op dinsdag 8 maart vindt de openbare vergadering plaats van de Dorpsraad Warnsveld in 't Warnshuus, Dreiumme 43 te Warnsveld. Aanvang: 20.00 uur.

Agenda: 1.Opening en welkom. 2.Ingekomen berichten en mededelingen. 3.Spreekrecht voor het publiek. 4.Mededelingen van de zijde van de gemeente. 5.Verslag vergadering 8 december 2015. 6.Informatie door de clusters uit de Dorpsraad: a.Buitengebied, b. Evenementen en Festiviteiten, c. Kunst en Cultuur, d. Sport, e.Jongeren, f.Senioren, g.Wijken en Buurten, h.Scholen, i.Comitè Herdenkingen en j.Projectgroep Buurtpreventie. 7.Financiën en eventuele subsidieaanvragen. 8.Rondvraag en sluiting. Belangstellenden zijn van harte welkom!