Hannah (8) met haar konijnen Bloem en Flappie. Foto: Achterhoek Nieuws bv
Hannah (8) met haar konijnen Bloem en Flappie. Foto: Achterhoek Nieuws bv Foto: Foto: Achterhoek Nieuws bv

Dierenvrienden op de foto

ACHTERHOEK - In de Voorjaarsspecial van Achterhoek Nieuws bv, die verschijnt in week 13, komt een pagina met daarop lezers van de AchterhoekNieuwstitels met hun favoriete (huis)dier.

Wie een leuke foto instuurt (van zichzelf of van een kind, broer, zus oom of oma) met een mooi, lief, bijzonder of grappig (huis) dier maakt grote kans deze terug te vinden in de Voorjaarsspecial. Het dier in kwestie mag het (lievelings)huisdier zijn, maar ook een ontmoeting met een dier, bijvoorbeeld tijdens een vakantie.

Voorwaarde is dat de foto staand is of staand gemaakt kan worden. Daartoe is een bestand van tenminste circa 1,5 MB nodig. Deze foto kan met een (kort) verklarend tekstje over wie en wat er op de foto is te zien, worden gemaild naar dierenvriend@achterhoeknieuws.nl.

Dit is Hannah Redlich (8) met dwerg teddy-konijntjes Bloem en Flappie. Zij zijn een zusje en broertje van een vijfling en geboren op 15 april 2014. Toen ze zes weken oud waren koos Hannah voor Bloem en haar broer Thomas voor Flappie. Ze wonen al hun hele leven met z'n tweetjes in een mooi hok van twee verdiepingen in de achtertuin. Natuurlijk mogen ze ook los lopen en knuffelen.

Achterhoek Nieuws bv is behalve de uitgever van de Voorjaarsspecial, uitgever van de kranten Achterhoek Nieuws, Aaltens Nieuws, Dinxpers Nieuws, Contact, Gelderse Post, Elna, Montferland Nieuws, Groenlose Gids en Stad Doetinchem, die in totaal in veertien verschillende edities verschijnen in heel de Achterhoek.


Luifel- en voortentendag bij Obelink

WINTERSWIJK - Zondag 6 maart staat bij Obelink in het teken van luifels- en voortenten. Dan zijn er, naast de eigen verkopers, ook medewerkers van Brand en Fiamma aanwezig om advies te geven.

Een voortent of luifel kan worden gezien als extra leefruimte van de caravan en kan net dat beetje extra ruimte bieden wat nodig is. Bij de aanschaf van een voortent of luifel speelt het formaat een grote rol. De voortent of luifel moet tenslotte goed aansluiten op de grootte van de caravan, daarnaast zijn persoonlijke wensen uiteraard ook belangrijk.

Obelink heeft meer dan 90 modellen in het assortiment. En in de grote showroom zijn de meeste voortenten opgebouwd zodat u deze ook gemakkelijk met elkaar kunt vergelijken. Naast het huismerk Hypercamp staan er ook de tenten van andere bekende merken als Isabella, Ventura, Brand, Walker, Gerjak en Goldcamp opgesteld.

Ook wordt het assortiment opblaas-voortenten steeds groter. Bij deze tenten is het ijzeren- of aluminium frame vervangen door opblaasbare luchtslangen, waardoor de tent veel lichter van gewicht is en het opzetten van de voortent een stuk gemakkelijker wordt.

Luifels zijn er eveneens in allerlei maten en uitvoeringen te verkrijgen en kunnen in de regel ook voorzien worden van losse zijwanden of voorwand, zodat er naar behoefte of afhankelijk van het weer, een open of gesloten ruimte van gemaakt kan worden.

Naast de gewone caravan- of voortentluifel heeft Obelink ook de speciale Fiamma, Thule en Omnistor luifels en bijbehorende accessoires op voorraad.

Uiteraard zijn er die dag nog speciale aanbiedingen.

De nieuwe collectie staat uitgestald. Op de tuinmeubel- en barbecue-afdeling zijn er voor de liefhebbers ook nog demonstraties en live cooking met de Outdoor Braai.

Voor meer informatie, neem een kijkje op de website van Obelink.


www.obelink.nl