Bovenkant vaas Riet Bakker. Foto: PR
Bovenkant vaas Riet Bakker. Foto: PR Foto:

Galerie BGO132 start met 'Touch'

Eefde - Galerie BGO132 in Eefde opent zaterdag 5 maart opnieuw haar deuren. Onder de titel 'Touch' presenteert de galerie de werken van twee bevlogen keramistes: Miriam Severijns en Riet Bakker.

De mens staat centraal in de beelden van Miriam Severijns. Het vermoeden van een zuiverder en oorspronkelijker mens zijn krijgt vorm in krachtige, ijle beelden. Soms gecombineerd met andere materialen blijft de klei overtuigend aanwezig. Beelden die je raken, vaak voorzien van mysterieuze Afrikaanse titels. Ze raken aan Afrika zonder Afrikaanse beelden te worden.

Strakke lijnen die mogen vloeien kenmerken de keramiek van Riet Bakker. Uitgebalanceerd en evenwichtig vormgegeven wordt het organisch karakter zelfs versterkt. De huidafwerking straalt perfectionisme uit en verleidt tot aanraking. Soms is de echo van een functionele vorm nog aanwezig.

Deze werken worden in een spannende combinatie getoond met de glaskunst van Ingrid Capozzi; panelen waarin landschappen gevangen lijken in lagen van glas. In het glas speelt Ingrid Capozzi met lijnen, kleuren, luchtbellen en reflectie De gelaagdheid wordt versterkt door toevoegen van andere materialen als huiden, wol, stof, metalen en verf.

Met deze expositie heeft BGO132 drie toppers in huis gehaald met hun eigen 'touch'. De expositie is te bezoeken vanaf zondag 6 maart tot en met zondag 1 mei aan de Zutphenseweg 132 te Eefde. Donderdag tot en met zondag van 13.00-17.00 uur. De officiƫle start is zaterdag 5 maart met een lunch samen met de kunstenaars.


www.BGO132.nl