Act Zebra Motion van Corpus Acrobatics met Li Ling Kassing. Foto: Vincent Michels
Act Zebra Motion van Corpus Acrobatics met Li Ling Kassing. Foto: Vincent Michels Foto:

Care4Tina haalt Chinees acrobatisch
theatergezelschap naar Zutphen

Zutphen - Voor de vierde keer zal de Zutphense stichting Care4Tina in Zutphen een avondvullende voorstelling verzorgen met dans, zang, acrobatiek en informatie. Het Care4Tina in Concert vindt op zaterdag 19 maart plaats in de Hanzehof.

Zoals men van Care4Tina gewend is, zal het wederom een avond vol show en muziek worden. Deelnemende artiesten verlenen geheel belangeloos hun medewerking. De avond wordt geopend door jong talent. Daarna treden onder andere coverband Tchom (The Cheesy Heroes of Music), Hester Macrander en Vocal Dating samen met 50 orkestleden op. Ambassadeur van de stichting Harm Edens presenteert de avond.

Chinese acrobatiek
Spectaculair wordt het optreden van Corpus Acrobatics, een acrobatisch theatergezelschap dat shows speelt over de hele wereld. De optredens onderscheiden zich door hun visuele impact, impressie, unieke uitstraling en persoonlijke stijl. De hoofdact van de avond blijft een verrassing.
Naast muzikaal en dans vermaak, wordt er ook informatie gegeven over de stichting en zal een vrijwilliger uit China aan het woord zijn.

Het voltallige medisch team en de vrijwilligers maken deel uit van het publiek en staan in de pauze en na de voorstelling u graag te woord voor vragen en informatie.

Zevende Medische Missie
In april vertrekt Care4Tina met een medisch team en 16 vrijwilligers naar Xi'an in China om daar geheel belangeloos kinderen (veelal vondelingen) met een schisis te opereren. Care4Tina trekt zich het lot aan van deze kinderen en opereert jaarlijks gedurende twee weken kinderen met een hazenlip en/of open gehemelte. Opereren op jonge leeftijd is van belang om een levenslange handicap te voorkomen. Van 15 tot en met 30 april vindt de zevende medische missie van de stichting plaats in Xi'an, China. Vorig jaar zijn er 48 operaties uitgevoerd en ook dit jaar is het streven om dit aantal te halen.

De operaties worden uitgevoerd door een eigen medisch team (5), bestaande uit artsen en assistentes uit regionale ziekenhuizen (waaronder Rijnstate Arnhem). De zorg voor de kinderen, veelal vondelingen, is in handen van de 16 vrijwilligers die op eigen kosten deelnemen aan de missie. Sinds 2010 heeft Care4Tina voor ruim 220 kinderen het verschil weten te maken!

Kaarten
Al met al is Care4Tina in Concert een gevarieerd programma wat u zeker niet mag missen. Care4Tina wil graag een zaal vol! Kaarten à 25 euro via de website van de Hanzehof. Hiermee steunt u het goede doel.


www.hanzehof.nl