Ook collega Joyce Bleumink doet een aankoop bij Willy den Herder (m) en Francine Boerman (r). Foto: Bernadet te Velthuis
Ook collega Joyce Bleumink doet een aankoop bij Willy den Herder (m) en Francine Boerman (r). Foto: Bernadet te Velthuis Foto:

Steun de actie voor St. Francis Hospital in Oeganda

Zutphen – Francine Boerman en Willy den Herder, beiden verpleegkundige in het Gelre Ziekenhuis in Zutphen, vertrekken eind april voor twee maanden naar het St. Francis Hospital in Oeganda waar zij vrijwilligerswerk gaan doen op de afdeling chirurgie. Tevens willen zij het beddenbestand vernieuwen, dan wel verbeteren, maar hiervoor is geld nodig. Zij zijn diverse acties gestart om geld op te halen, tevens is het mogelijk een donatie te doen.

De dames zullen van 21 april tot en met 21 juni binnen het Oegandese ziekenhuis vooral aan de slag gaan met kwaliteitsverbetering, met name gericht op hygiëne en zorggerelateerde werkzaamheden zoals het begeleiden van stafverpleegkundigen en leerlingen. Daarnaast willen ze het beddenbestand verbeteren en waar nodig vernieuwen. Om de kosten voor aanschaf van materiaal, bedden en verblijf te dekken, is geld nodig. Naast persoonlijke giften van familie en vrienden, hebben de dames al twee geslaagde dagen van tulpen en originele LP-producten (van Intermetzo Eefde) verkopen in het Gelre Ziekenhuis achter de rug. Gemist? De LP-producten, zoals klokken en bakjes, zijn te bestellen via chromestrip@gmail.com.

Ook kan men vanaf heden bij de AH in Warnsveld en AH XL in Zutphen het statiegeld doneren, zullen er op Koningsdag in Warnsveld diverse spullen verkocht worden t.b.v. het project én is het mogelijk een donatie te doen via: NL52INGB0005947997 t.n.v. W.A. den Herder o.v.v. Oeganda 2016 en NL97INGB0005394772 t.n.v. F.Boerman o.v.v. Oeganda 2016.

St. Francis Hospital
Het St. Francis Hospital is gelegen in Mutolere in het zuidwesten van Oeganda en heeft een capaciteit van 220 bedden. Het ziekenhuis heeft niet alleen de zorg voor de lokale bevolking maar ook voor patiënten uit het aangrenzende Congo (waaronder oorlogsslachtoffers) en Rwanda. Voor meer informatie, zie de website.


www.stfrancishospital.nl