Anne wist de winst naar zich toe te trekken. Foto: PR
Anne wist de winst naar zich toe te trekken. Foto: PR Foto:

Open dag Roeivereniging Isala

ZUTPHEN - De Zutphense Roei- en Zeilvereniging Isala zet zaterdag 12 maart van 12.00 tot 16.00 uur de deuren van haar botenhuis aan de Tichelerstraat 11 in Zutphen wagenwijd open. Bij goed weer kunnen bezoekers zelf de riemen ter hand nemen in de Marshaven.

Tijdens de open dag vertellen leden van Isala over hun sport, de vereniging en het botenbestand. De vereniging beschikt over 28 boten en vier roei-ergometers. Wie de smaak te pakken krijgt, kan zich inschrijven voor een van de introductiecursussen die in april van start gaan. Deelnemers aan de introductiecursus roeien vier keer in een vierpersoonsboot met stuurman. Deze cursus is een goede manier om kennis te maken met de roeisport. Isala biedt ook voor ervaren roeiers diverse mogelijkheden. Wedstrijdroeien en recreatief roeien wordt door zowel jeugd (vanaf 14 jaar) als volwassen beoefend. Jaarlijks organiseert Isala meerdere toertochten.


0575 – 543259

www.zrzv-isala.nl


FC Zutphen op bezoek bij Enter Vooruit

Zutphen - Op zaterdag 5 maart gaat FC Zutphen op bezoek bij het laag geklasseerde Enter Vooruit. Met nog 9 wedstrijden te gaan strijden de mannen uit Enter nog volop om het vege lijf te redden. Vorige week was er slechts 1 inhaalwedstrijd, maar de week daarvoor trad Enter aan tegen de nieuwe koploper SDVB uit Barneveld. Er werd, zoals vaker dit seizoen gebeurde, uiterst ongelukkig met 2-0 verloren. Maar in het veld was het verschil nauwelijks zichtbaar. De meeste wedstrijden in de 1e klasse D worden dan ook op detail beslist. En dat zal in de wedstrijd in Enter, zaterdag, waarschijnlijk niet veel anders worden.

Deze wedstrijd betekent eveneens de start van de 3e periode. Er zijn genoeg ploegen die nog wat willen, en deze hebben dan ook vanaf zaterdag de kans. Go Ahead Kampen en Berkum, na de ontsnapping diep in blessuretijd bij FC Zutphen, hebben een periode te pakken. Deze beide ploegen alsmede SDVB en Nunspeet gaan met zijn vieren zo goed als zeker uitmaken wie kampioen gaat worden in de 1e klasse D. Verder is het zo dat het verschil in punten tussen nummer 5 DETO en nummer 12 Sparta Enschede slechts 8 punten bedraagt. Het betekent voor alle ploegen dan ook een zeer belangrijk slot van de competitie.

Voor FC Zutphen, dat op de 10e plaats staat met 18 punten, 1 punt boven de gevarenzone, wordt de wedstrijd in Enter daarom opnieuw cruciaal. Afgelopen zaterdag was er een voetbalvrij week einde voor de Zutphenaren, en was er volop de gelegenheid om de blessures, na de wedstrijd tegen Berkum, te laten behandelen. De thuiswedstrijd, enkele maanden geleden tegen Enter Vooruit, werd met moeite met 2-1 gewonnen. Het zal daarom zaterdag een strijd worden tussen beide ploegen om de dure punten. Waarschijnlijk zal Lars Rotman het doel weer verdedigen. Hij was weliswaar fit voor de wedstrijd tegen Berkum, maar gezien het feit dat hij nog onvoldoende getraind had, koos de technische staf voor Marijn Sangers. Achterin was er een blessure van Jelle Macare, die zich kort na rust moest laten vervangen. Het is de vraag of hij weer volledig fit is. Hetzelfde geldt op het middenveld voor Samad Ezafzafi, die een zware wedstrijd had tegen Berkum, en ook het einde van de wedstrijd niet haalde. Voorin kampt ook Noe Bokila met een vervelende blessure, opgelopen in de wedstrijd tegen Vroomshoopse boys.

Er zullen voor de wedstrijd, zaterdag, weer de nodige keuzes moeten worden gemaakt. Gezien de strijd, die plaats gaat vinden op het mooie kunstgrasveld op sportpark "de Werf" in Enter, zal er met een volop fitte basis aangetreden moeten worden. FC Zutphen kan zaterdag goede zaken doen als er weer eens 3 punten gepakt worden. Maar dat zal zeker niet zonder slag of stoot gaan.

Het 2e elftal speelt zaterdag de om 12.30 uur de uitwedstrijd tegen Vroomshoopse boys, dat hoog op de ranglijst staat. Na de 2-1 overwinning van twee weken geleden met beide doelpunten van spits Onky Pietersz, en een uitstekende wedstrijd van Aldo Joaquim, weer terug van een beenbreuk, heeft men de positieve instelling weer te pakken. We zijn benieuwd of ze deze lijn kunnen doorzetten. FC Zutphen rekent zaterdag weer op de steun van vele supporters die de reis naar Enter zullen maken. Heel veel succes, maar vooral een sportieve wedstrijd gewenst.


Goud voor Kerkhoven

Zutphen - Op het Internationaal Antwerp Open is het Anne Kerkhoven ( -21 jaar, - 70 kilo) van Stichting Judo Zutphen gelukt om het goud te veroveren. In de finale stond ze tegenover Evelien Stessen uit Belgie. Anne wist de winst naar zich toe te trekken en won op straffen. Wederom een knappe prestatie van de pupil. Luc de Greef ( -18 jaar, -81 kilo) presteerde ook uitstekend en mocht op voor brons. Hij verloor deze partij van Ryan van Donkelaar (Ned) en werd hierdoor knap 5e.