Huis 't Velde. Foto: Nico van Haasdrecht
Huis 't Velde. Foto: Nico van Haasdrecht Foto:

Wandelen van huis de Voorst naar
huis 't Velde

EEFDE - De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op woensdag 9 maart een wandeling van huis de Voorst naar huis 't Velde; twee kastelen, elk met een eigen verhaal. Deelnemers maken kennis met hun geschiedenis en zien hoe beide huizen gescheiden, maar ook verbonden zijn door de Berkel. Ook wordt verteld hoe deze rivier in de afgelopen jaren is veranderd.

Stevig en waterdicht schoeisel is aan te raden. Reserveren is niet nodig. Start: 14.00 uur op de parkeerplaats bij Huis De Voorst, Binnenweg 2, Eefde. Duur: ca. 2 uur. Kosten: 5 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas. Informatie: www.glk.nl/evenementen, Joke Hoitink, tel. 06 - 54 668 064 of Ronald Mannessen, tel. 06 - 28 865 433.


Uw herinnering is een pareltje

Zutphen - Zutphen is een stad vol prachtige architectuur, (oorlogs)geschiedenis, markante gebeurtenissen en herinneringen van bewoners. Dit geheugen van de stad is geborgen in allerlei media als boeken, foto's, filmmateriaal, voorwerpen, documenten en ander archiefmateriaal. Eén van de meest inspirerende bronnen van het geheugen van een stad zijn herinneringen van senioren. Deze herinneringen vormen pareltjes uit de geschiedenis van de stad.

U herinnert zich vast nog vele mooie, ontroerende, grappige en spannende momenten uit uw jeugd in Zutphen. Uw basisschool, uw favoriete speelgoed, uw (geboorte)huis, de Tweede Wereldoorlog, handwerken, fietsen langs de IJssel enzovoort.

Deel uw herinneringen
U deelt uw herinneringen uit de eigen Zutphense jeugd met de huidige jeugd uit Zutphen. Wilt u, als 60+er uit Zutphen en omgeving, die ene bijzondere herinnering samen met een jongere uitschrijven in een kort verhaal? Samen met een foto van vroeger en een portretfoto van nu op een houten paneel exposeren? En het verhaal met de foto's in een mini-boek publiceren?

Informatie en aanmelden
Meld u zich dan voor 1 maart aan voor verhalenmaatjesproject 'Het Geheugen van Zutphen'. U wordt door de projectleider gekoppeld aan een jongere uit Zutphen. Samen werkt u aan uw verhaal, het paneel en het mini-boek. Deelname kost 5 euro. Informatie en aanmelden: Isabelle Zumbrink (projectleider), verhalen@gloeidraadjes.nl of 06-26174448.

Samenwerkingsproject
'Het Geheugen van Zutphen', een project van Gloeidraadjes, is onderdeel van 'Parels voor de Kunst, kunstprojecten voor 60+'. Dit project is een samenwerkingsproject voor en door ouderen (60+) van Muzehof Centrum voor de Kunsten. De projecten vinden plaats binnen de gemeenten Zutphen, Lochem en Brummen.