Alle leerlingen en docenten laten hun buikdanskunsten zien. Foto: PR
Alle leerlingen en docenten laten hun buikdanskunsten zien. Foto: PR Foto:

Oriental Dance Event bij de Hanzehof

Zutphen - Op zondag 6 maart viert Sheila's Buikdanscentrum Internationale Vrouwendag met een groot feest in theater de Hanzehof in Zutphen. Er is een leerlingenpresentatie met Buikdans, Bollywood en Burlesque Dance optredens. Alle leerlingen en docenten uit Zutphen, Zwolle, Apeldoorn, Arnhem, Deventer en Doetinchem van 4 tot 75 jaar laten hun buikdanskunsten zien.

Dit jaar komt er zelfs een groep buikdanseressen invliegen uit Italië om mee te doen. De opbrengst gaat naar de humanitaire projecten van Amma. Haar stichting Embracing the World, bouwt huizen, ziekenhuizen en scholen voor de allerarmsten in de hele wereld.

Programma
De deuren gaan open om 12.00 uur. Om 13.00-14.15 uur zijn er audities van Shimmy Shake in de Aurubiszaal. Om 14.45-16.00 uur geven leerlingen presentaties en van 16.30 tot 17.30 uur is er in het theater een galashow waarin nationale en internationale sterren hun danskunsten laten zien. De bazaar in de foyer met lifestyle kraampjes, rommelmarkt, live muziek, shisha terras, henna en een kinderknutselhoekje is van 12.00-17.00 uur.

Kaartjes zijn te koop aan de deur, kosten 10 euro. Voor kinderen tussen 5 en 10 is de prijs 5 euro, en voor de allerjongsten is de entree gratis. Voor meer informatie: www.sheilabuikdanscentrum.nl, sheila@sheilabuikdanscentrum.nl of 06-21427703.


Giro Fiets Campus in Zutphen

Zutphen - De Radboud Universiteit en de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) organiseren op zaterdagmiddag 5 maart van 13.00 tot 16.00 uur in het Stedelijk Lyceum in Zutphen de Giro Fiets Campus, dat volledig in het teken staat van kennis delen en ervaring opdoen rondom fietsen en is een official side event van de Giro Gelderland.

Tijdens de Giro Fiets Campus middagen worden inhoudelijke publiekslezingen afgewisseld door praktische workshops en interessante experimenten. Kinderen kunnen tijdens de middag een parcours afleggen en een Giro fietsdiploma halen. Ga je van bietjes harder fietsen en hoe kun je doorfietsen als je vermoeit bent? Kristin Jonvink van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen vertelt in haar college wat de invloed van nitraatrijke producten zoals bietjes is op je uithoudingsvermogen en andere gezondheidseffecten.

Het tweede college wordt verzorgd door Arne Nieuwenhuys van de Radboud Universiteit en behandelt de werking van ons lichaam wanneer wij vermoeit zijn en hoe we onszelf toch kunnen aansporen om verder te gaan. In de publiekslezingen staat de fiets centraal. Docenten en hoogleraren kijken ieder vanuit hun eigen expertise naar de fiets en vertalen dit naar praktische workshops voor wielerliefhebbers en fietsgebruikers.

Doel van de Giro Fiets Campus is het delen van de wetenschappelijke kennis rondom de thema's (wieler)sport, economie en welzijn. Maar natuurlijk ook om zo de inwoners van Gelderland enthousiast te maken voor de start van de Giro d 'Italia in onze eigen regio!


www.ru.nl/girofietscampus

www.facebook.com/Girocampus


ViZeo Videoclub Zutphen en
omstreken zoekt nieuwe leden

Vorden - Ook bij ViZeo Videoclub Zutphen en omstreken hebben ze last van terugloop leden. De vereniging zou daarom graag nieuwe en jonge leden, die ook hun creatieve ideeën meebrengen, welkom heten. Hierdoor zal het programma afwisselender kunnen worden, en zien leden ook films, gemaakt door jonge filmmakers.

ViZeo is een kleine maar actieve vereniging, die zich ten doel stelt om zowel individueel filmen als het filmen in een groep te stimuleren. Informaliteit en gezelligheid zijn de uitgangspunten.

Alleen het vasthouden van een camera is niet voldoende. Het vergaren van kennis omtrent de werking van de camera is eveneens zeer belangrijk. Maar ook het monteren en bijvoegen van een voice-over en muziek behoren bij het afwerken van de film. De algehele afwerking wordt door de leden zelf gedaan omdat zij beschikken over moderne montage apparatuur, zowel op het Windows als het Apple platform.

Ook filmen de leden af en toe voor derden, om de clubkas aan te vullen, waardoor zij weer een (professionele) spreker kunnen laten komen, voor een interessante clubavond. Hierdoor kan uw kennis op het gebied van filmen, monteren, muziek en bijkomende technische zaken verder worden uitgediept. Met als doel: Een niet te lange film, een mooie verhaallijn, een mooi begin, een onderhoudend middenstuk, en een prachtig slot, maakt uw film spannender.

U bent van harte welkom op één van de clubavonden, die tweewekelijks op de donderdagavonden plaatsvinden. Aanvang 20.00 uur, einde ongeveer 22.15 uur. Het hele programma en exacte data zijn te vinden op de website. Het clubgebouw is gevestigd in 'de Triangel', Kerkhofweg 11 te Warnsveld.


http://www.videoclubzutphen.nl
https://www.facebook.com/ViZeo.Videoclub.Zutphen