Blijdschap onder de teamleden van BC Eefde 2. Foto: PR
Blijdschap onder de teamleden van BC Eefde 2. Foto: PR Foto:

BC Eefde team 2 kampioen

Team promoveert naar 1e klasse

Eefde - Maandag 15 februari is team 2 van BC Eefde na een bloedstollende wedstrijd en competitieseizoen kampioen geworden in de tweede klasse in districtscompetitie Regio Oost.

Dinant van Loo en Susan Arentz beten de spits af in de beslissende wedstrijd tegen BV Shuttle-Up '81 in Aalten door beide hun enkelspel te winnen. De winst voor Susan was een knappe prestatie, gezien zij meestal niet het enkelspel voor haar rekening nam (zij speelde voor Tennie Buitenhuis, welke onlangs geblesseerd is geraakt). Hierna verloren Frank Lijftogt en Kim van Zuilekom hun enkelspel, stand 2-2.

Vervolgens werd de herendubbel door Tim Kamphorst en Frank Lijftogt gewonnen en verloren Susan Arentz en Kim van Zuilekom de damesdubbel.

Na de stand van 3-3 moest het er op aan komen in de gemixte partijen.

Kort na het verlies van Dinant van Loo en Kim van Zuilekom pakten Tim Kamphorst en Susan Arentz gelukkig de winst in hun partij. Eindstand 4-4, waardoor het onmogelijk werd, voor de directe concurrent BC Zevenaar, BC Eefde nog in te halen.
Regionale kampioenschappen
Door het bereiken van de eerste plaats in de competitie promoveert het team naar de eerste klasse districtscompetitie Regio Oost.

Tevens mag het team mee doen aan de Regionale Kampioenschappen voor teams in Wierden op 16 en 17 april 2016.