De twee dames Ocke Dalgic en Rofayda Dazdaz strijden om de eer. Foto: PR
De twee dames Ocke Dalgic en Rofayda Dazdaz strijden om de eer. Foto: PR Foto:

Clubkampioenschappen Judoschool Pot trekken meer dan 100 deelnemers

Eerste kennismaking wedstrijdsport

Zutphen - Op zondag 14 februari werden de jaarlijkse clubkampioenschappen van Judoschool Pot gehouden aan de Huygenslaan in Dieren. Hier streden meer dan honderd judoka's in vijftien poules, ingedeeld naar leeftijd en gewicht, om de medailles en de eer.

Tijdens de clubkampioenschappen werd er gestreden in de leeftijden van 4 tot en met 14 jaar. Ook vond aan het einde van de dag een volwassenenpoule plaats (30 tot 45 jaar), veelal ouders van jeugdleden die pas na hun dertigste met judo begonnen. De judoka's waren afkomstig uit Zutphen, Gorssel, Vorden, Steenderen, Dieren en Brummen.

Voor de jongere deelnemers van vijf of zes jaar was het hun eerste wedstrijd. Maar ook voor meer ervaren wedstrijdjudoka's was het een goede kans hun krachten eens te meten met andere kinderen dan ze wekelijks in de trainingszaal tegenkomen.

Hoofdtrainer Daniel Pot: "De clubkampioenschappen zijn voor veel kinderen een eerste kennismaking met de wedstrijdsport. Het is altijd een spannend moment als een echte scheidsrechter je naar voren roept."

Tijdens de clubkampioenschappen waren totaal twintig vrijwilligers actief, die samen hebben gezorgd voor een geslaagde dag. Verder werd er volop gesmuld van de taarten die door betrokken ouders waren gebakken. Totaal 45 prijswinnaars gingen na de clubkampioenschappen met een medaille naar huis. Voor de uitslagen en foto's van deze dag, zie de website van Judoschool Pot.

Toernooi en activiteiten
Bijzonder om te vermelden is dat tien volwassenen zondag 20 maart in Beuningen gaan strijden om de eer tijdens het officiële 'Judo Toernooi Beuningen'. Hiervoor is de groep zich al maanden aan het voorbereiden. Naast toernooien zijn er ook activiteiten rondom de sport, zo is een groep volwassenen afgelopen weekend met de jeugd naar Düsseldorf geweest om een aantal echte toppers in actie te zien.


www.judoschoolpot.nl