Gerrit Pas (r) overhandigt de voorzittershamers aan Marcus Arnoldus. Foto: PR
Gerrit Pas (r) overhandigt de voorzittershamers aan Marcus Arnoldus. Foto: PR Foto:

Volop lof voor voorzitter Gerrit Pas tijdens
afscheid bij Scheidsrechtersvereniging

Zutphen - Tijdens de jaarvergadering van de Scheidsrechtersvereniging Zutphen en Omstreken op 18 februari legde Gerrit Pas de voorzittershamer na ruim zeven jaar neer. Onder zijn leiding werd de accommodatie van de vereniging aan de Damlaan gerenoveerd en geprivatiseerd.

Intensief en langdurig overleg met de betrokken partijen leidde er toe dat de belangenclub van voetbalscheidsrechters nu zelf de grond pacht en de opstallen in eigendom heeft. Van het fraai gelegen complex nabij het Twentekanaal maken naast de SZO ook de boogschietvereniging Phoenix, vriendenvoetbalclub Oranje-Zwart en de cricketclub Gelre gebruik.

Gerrit Pas beschouwde het als een uitdaging de vereniging klaar te stomen voor de toekomst. Daartoe enthousiasmeerde hij als coach en mentor persoonlijk jonge, gemotiveerde scheidsrechters uit onze regio, zoals Rogier Honig en Martijn Vos (Warnsveld/Zutphen). Honig bracht het inmiddels tot het betaalde voetbal, eerst als scheidsrechter in de Jupiler leage, nu als assistent. Vos wordt door de KNVB beschouwd als een talent. Dankzij zijn niet aflatende inzet staat alweer een nieuwe generatie te trappelen om door te breken, zoals Nick Wenneker, Kevin Weever (beiden Vorden), Rodney Huijbrechtse (Lochem) en Michel Nijdeken (Voorst).

Lid van Verdienste
Voor zijn inzet werd Gerrit Pas benoemd tot lid van verdienste. Hij overhandigde de voorzittershamer aan Marco Arnoldus, van wie hij hem bij zijn aantreden ook ontving.

Deze kondigde aan dat de vernieuwde website een prominentere rol zal krijgen bij het profileren en stimuleren van de hobby, die van verschillende kanten zwaar onder vuur ligt.


www.szo-zutphen.nl