Rasartiest Lennart Klopt. Foto: PR
Rasartiest Lennart Klopt. Foto: PR Foto:

Lennart Klopt treedt op tijdens
Live@Friday evening

Zutphen - In de serie liveoptredens, onder de noemer ''Live @Friday evening' @MixxiM-Lounge & Cocktails te Zutphen treedt vrijdag 26 februari vanaf 20.30 uur Lennart Klop op. Elke 2e en 4e vrijdag zijn er in MixxiM-Lounge & Cocktails liveoptredens.

Lennart Klop (1990) is zanger, gitarist en songwriter uit Arnhem.

De afgelopen jaren maakte hij naam als soloartiest en als frontman van The Pavements, die in januari van dit jaar hun debuut-EP releasen in Hedon, Zwolle en in Luxor, Arnhem.

Klop is door kenners omschreven als een rasartiest en zijn puurheid in zijn eigen werk wordt geroemd.

Zijn repertoire bestaat uit vooral eigen werk, maar ook uit covers van onder andere John Lennon en Nirvana.


3e Voorronde Rabo On Stage On Tour

Lochem - Rabo On Stage is hét Open Podium van de Achterhoek. In deze derde editie gaat het Open Podium op tour langs drie theaters. De derde (en laatste) voorronde met aanstormend regionaal talent is te zien op vrijdag 26 februari aanstaande in Schouwburg Lochem.

De eerste voorronde was op 23 januari in Zutphen. De 13-jarige zangeres Sterre Koning en de band Room for the Third uit Warnsveld gingen door naar de finale. Op 6 februari vond de tweede voorronde plaats in Theater De Storm in Winterswijk, hier werden de band The Details uit Zieuwent en het duo Marise & Hidde uit Baak beloond met een finaleplek.

De optredende acts op vrijdag 26 februari in Schouwburg Lochem zijn: De Hanzestadband uit Zutphen e.o. (Bigband), Mart Hillen uit Lichtenvoorde (Sologitarist), Erik Knoef uit Vorden (Cabaretier), Music Maatje uit Zelhem (Zangduo), Ellis Schutten uit Harreveld (Zang met pianobegeleiding) en One Night Riders uit Zutphen (Muziekduo).

De voorronde start om 19.30 uur. De jury bepaalt welke deelnemers er met hun act door mogen naar de finale.

Jury en presentatie
De jury bij deze derde voorronde bestaat uit Juul Diteweg (directeur ArtEZ Hogeschool voor de kunsten), Ton Tijdink (redacteur en eindredacteur Achterhoek bij De Gelderlander) en Ida Meerdink (Radiopresentatrice RTV Slingeland, zangers in diverse bands en Hoofd Programmering Openluchttheater Eibergen). De presentatie van Rabo On Stage is in handen van Arno van der Heyden, actief als cabaretier, chansonnier, presentator, acteur en schrijver.

Kaarten
Entreebewijzen zijn te verkrijgen bij het bespreekbureau van Schouwburg Lochem. Geopend en telefonisch bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstelling. Telefoon 0573 - 250051. Via de website www.schouwburglochem.nl kunt u 24 uur per dag kaarten bestellen.


www.onstage-achterhoek.nl