De hoge waterstand van de IJssel biedt een prachtig uitzicht. Foto: Paul Post
De hoge waterstand van de IJssel biedt een prachtig uitzicht. Foto: Paul Post Foto:

Genieten van het uitzicht op de ondergelopen uiterwaarden

Zutphen - De hoge waterstand van de IJssel op dit moment, biedt een prachtig uitzicht op de ondergelopen uiterwaarden. Daarom stellen de vrijwilligers en torengidsen van de Walburgistoren daarom zaterdag 20 februari tussen 13.00 en 16.00 uur de Walburgistoren open. Vanaf de 44 meter hoge toren is de IJssel namelijk over de volle breedte te zien. "Genieten van dit prachtige decor is een onvergetelijke ervaring. Zo'n kans krijg je maar zelden", aldus de vrijwilligers en torengidsen.

De Walburgistorengidsen willen de toren graag meer openstellen voor belangstellenden en zijn daarom ter uitbreiding van het team op zoek naar torenvrijwilligers. Belangrijke eigenschappen van een Torenwachter is dat men ernaar uitkijkt de 78 meter hoge toren te beklimmen en bereid is belangstellenden via de klokkenzolder door de toren naar boven te begeleiden. Het verschil met een Torengids is dat een Torenwachter geen specifieke kennis van Zutphen of de toren hoeft te hebben. Van een Torengids daarentegen wordt ook verwacht dat men kennis heeft van het rijke, oude én recente verleden van de Walburgistoren en Zutphen in het algemeen.

Geen voorkennis en toch Torengids worden? Dan is er de mogelijkheid een interne opleiding te volgen. Meer weten over wat er van een toekomstige Torenwachter of Torengids verwacht wordt? Raadpleeg vanaf volgende week de Facebookpagina 'Walburgtoren Zutphen' voor de volledige vacature of informeer bij de contactpersonen: Dolf Pongers en Willeke Schuurman via onderstaande gegevens.


0575-514178 (dI. t/m vr. van 9.00 tot 11.45 uur)

info@pknzutphen.nl


Odensehuis neemt intrek in voormalige Mariaschool

Zutphen - Het Odensehuis Zutphen neemt per 29 februari haar intrek in de voormalige Mariaschool aan de Tengnagelshoek 6. Het Odensehuis is een ontmoetingsplek voor mensen met geheugenverlies of beginnende dementie, én hun naasten. Het Odensehuis is in november 2015 gestart op een tijdelijke locatie: De Martinet. De overstap naar de voormalige Mariaschool is mogelijk omdat acht landelijke fondsen ruim € 210.000,- aan donaties beschikbaar hebben gesteld. Daardoor is een meerjarige exploitatie zeker gesteld en is er geld voor investeringen. Meer informatie is te vinden op de website.


www.odensehuiszutphen.nl