Stichting Ida Gerhardt Prijs houdt een voordrachtwedstrijd

Zutphen - In aanloop naar de uitreiking van de 9e Ida Gerhardt Poëzieprijs op vrijdag 18 maart, houdt stichting Ida Gerhardt Prijs een voordrachtwedstrijd. Deelnemers krijgen vijf gedichten van Ida Gerhardt voorgelegd, waar ze er één uit kiezen en voorlezen. Deze voordrachten worden zaterdagmiddag 27 februari opgenomen en worden daarna gebruikt in het feestelijke programma op vrijdag 18 maart in de Buitensociëteit in Zutphen. De beste deelnemer mag ook op de avond zelf het gedicht voordragen. Iedere belangstellende kan zich aanmelden door vóór 24 februari een e-mail te sturen naar secretariaat@idagerhardtpoezieprijs.nl. Zet in het onderwerpveld 'voordraagwedstrijd'. De Stichting Ida Gerhardt Prijs neemt dan contact op.


Filmavonden 'Vogels van Zutphen'

Zutphen - Als gevolg van de grote belangstellingen, vinden nog twee voorstellingen 'Vogels en landschap van Zutphen' van Vogelwerkgroep Zutphen e.o. en IVN afdeling Zutphen- Warnsveld plaats in filmtheater Luxor, namelijk zaterdag 27 februari en zondag28 februari om 11:00 uur.

Ter gelegenheid van hun 10 jarig jubileum heeft de Vogelwerkgroep Zutphen opdracht aan Johan Blanksma gegeven een film te maken 'Vogels van Zutphen e.o.' (ca 55 min.). De film geeft een indruk van de vele vogels die Zutphen en omstreken rijk is. En laat de ontwikkeling van de vogelwereld zien in de verschillende landschappen. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via de website www.luxortheaterzutphen.nl/podium.