Ook Scheperkamp beschikt nu over buurtpreventie met WhatsApp groep

Warnsveld - Zoals u onlangs heeft kunnen lezen in deze krant, is vanuit het project Buurtpreventie Warnsveld een nieuw initiatief opgezet om in de vorm van een WhatsApp-groep in een wijk elkaar te informeren over vermeende verdachte situaties.Inmiddels kan gemeld worden dat een tweede groep is opgezet, namelijk de WhatsApp-groep 'Scheperkamp Warnsveld BP' (BP=Buurtpreventie). Voor deze groep is overleg geweest met de wijkagent van Warnsveld, mevrouw Roos Kok.

De straten die binnen de wijk Scheperkamp vallen, zijn de volgende: Klooster, St. Antoniehof, Karskamp, Lammershof, Scheerdershof, Herdershof, Drift, De Fluite, Ramshof, Het Have, Schapendoes, Hoefijzer, Kloetschup, Leestensepad, Runneboom, Scheperdreef, Landweer, Slagboom en Kiekebelt.

Veiligheid neemt volgens onderzoek toe

Binnen de groep kunnen de deelnemers een WhatsApp-melding doen aan elkaar als ze een vreemde situatie in hun buurt zien of hebben gezien. Onderzoek in andere plaatsen in het land heeft aangetoond dat het aantal inbraken in een WhatsApp-wijk afneemt en de veiligheid toeneemt.

Aansluiten
Wilt u aansluiten bij de WhatsApp-groep 'Scheperkamp Warnsveld BP', dan kunt u mailen naar de beheerder van de groep, Menno Kok, mbm.kok@hotmail.com. Vermeld daarbij wel uw huisadres, zodat we kunnen zien of er voldoende spreiding in de wijk komt.

Voor meer informatie, zie de website.


www.wabp.nl