Renee, Luc (boven), Capu (onder) en Naomi en Coach Stijn Nooteboom. Foto: PR
Renee, Luc (boven), Capu (onder) en Naomi en Coach Stijn Nooteboom. Foto: PR Foto:

Prijzenregen judoka's Judo Zutphen

Zutphen - Op het toernooi in Sleen hebben de judoka's van Stichting Judo Zutphen goede prestaties neergezet. Onder leiding van coaches Matthijs Zeegers en Stijn Nooteboom wisten Renee Eikelboom, Naomi Hogeman en Capu Lamers alle drie een bronzen plak te behalen. Armel Dam, Mink Willems en Imke Driessen wonnen zilver en Luc de Greef won al zijn 7 partijen met een Ippon (vol punt) en won hiermee het goud. Ook Bryan van Zijtveld mocht met het goud huiswaarts keren.

Anne Kerhoven wint brons
Op het NK judo tot 21 jaar heeft Anne Kerkhoven het brons weten te veroveren. Anne won haar eerste 2 partijen maar verloor in de kwartfinale met 1 shido (strafpunt) van de latere finaliste De Voogd. In de herkansingsronde won ze de eerste 2 partijen en mocht voor het brons op tegen Nabat. Deze partij wist zij overtuigend te winnen. Eerder dit jaar wist ze ook al brons te bemachtigen op het sterk bezette internationale Espoir toernooi in Eindhoven.


Kinderactiviteiten wijkteam Leesten

Leesten - Vrijdag 19 februari organiseert wijkteam Leesten vanaf 19.00 uur een kinderdisco (4 t/m 12 jaar) met thema 'rood' in de grote zaal van de Lea Dasbergschool, Markolle 3, voor drie euro inclusief drankjes en wat lekkers.

Donderdagmiddag 25 februari mogen kinderen een vogelhuisje (onder begeleiding) in elkaar timmeren, verven en/of beplakken in het Middenhuis, Fie Carelsenstraat 32 in Leesten. Voor twee euro met na afloop drinken en een cupcake. Aanmelden (verplicht) via wijkteamleesten@gmail.com. Tijden volgen nog.


'Voor een onuitwisbare herinnering'

Laren - Afgelopen zaterdag vond in het Kulturhus in Laren Gld. beurs & symposium 'Voor een onuitwisbare herinnering' plaats. Een evenement met exposanten en lezingen over onderwerpen gerelateerd aan overlijden, uitvaart en verwerking. Er waren o.a. urnen te zien, kisten, waden, rouwfotografie en –film, gedichtenbundels, troostkalenders, kinderkistjes in hartvorm, herinner-dingen-dozen met foto, en er was informatie omtrent de laatste levensfase, uitvaartzorg, verliesverwerking en notaris- en financiële zaken.

Voor de deur stond een 7,5 meter lange oldtimer-rouwauto. Het was een groot succes. Vooral vanwege het feit dat het breder was opgezet dan alleen een uitvaartbeurs en ook de combinatie met sprekers werd erg gewaardeerd. Organisatoren Irma Wagenvoort (rouw- en verliesbegeleiding uit Laren) en Ester Dolphijn (uitvaartondernemer uit Lochem) vertellen: "We waren totaal verrast door de grote hoeveelheid bezoekers die we mochten verwelkomen!

Voor de lezing van de Belgische rouwdeskundige Manu Keirse hadden we 100 stoelen klaargezet. We hebben er veel stoelen bij moeten zetten en zelfs mensen in de gang neer moeten zetten. Zo kon iedereen de lezing toch bijwonen."

"De sfeer was precies zoals we in gedachten hadden: warm en laagdrempelig. "De uitvaartzangeres zong zacht hele toepasselijke liedjes, wat de sfeer nog aangenamer maakte. En wat een positieve reacties mochten we horen; 'we wisten niet dat er zoveel mogelijkheden zijn op het gebied van afscheid nemen', 'ik ben geraakt en onder de indruk van de mooie woorden die zijn gesproken', 'de beurs? Een eye-opener', 'alhoewel het onderwerp best wel lastig is, ga ik hier blij weg'. En daar hebben we het voor gedaan, om iedereen te informeren en te inspireren."

De exposanten waren zeer verrast door de oprechte belangstelling van de bezoekers. Manu Keirse, wat een bijzondere man, heeft heel veel mensen in de harten geraakt. Kortom; een zeer geslaagde dag, waar de organisatie met een heel goed gevoel op terug kijkt.


Retraite 40-dagentijd en mediteren

Zutphen - De Protestantse en Rooms Katholieke kerk van Zutphen doen mee met de 40-dagenretraite. Men kan zich gratis aanmelden bij www.ignatiaansbidden.org en ontvangt dan elke dag een e-mail met gebedsmateriaal. Ontmoetingsgroepen in Zutphen bij De Wijngaard, Wilhelminalaan 3, zijn op donderdagen 18 en 25 februari en 3, 10 en 17 maart van 19.30-21.00 uur.

Op woensdag 17 februari start een cursus (gratis) mediteren van vijf avonden, waarin cursisten verschillende vormen van meditatie gaan beoefenen. Dit vindt plaats op de 17 en 24 februari en 2, 9 en 16 maart van 20.00-21.30 uur in De Wijngaard (bovenzaal). Info en opgave beide activiteiten bij ds. Ronald Heins (heins@pknzutphen, 0575-471296).


IVN wandeling
'veranderend landschap'

Zutphen/Warnsveld - Zondag 21 februari houdt het IVN Zutphen-Warnsveld haar jaarlijkse doorstap wandeling (3,5 uur), start bij Huis de Voorst, op de parkeerplaats aan de Kapperallee te Eefde om 10.30 uur.

Tijdens de route vertellen de gidsen over het "veranderende landschap". Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Goed schoeisel of laarzen zijn aan te bevelen, evenals eten/drinken voor onderweg.


ktengrotenhuis@kpnmail.nl

0575-471995

www.ivn.nl/afdeling/zutphen-warnsveld.


Stuw Warken. Foto: PR