Veertien teams gaan strijden om de V.O.F. Schepping Wisselbokaal. Foto: PR
Veertien teams gaan strijden om de V.O.F. Schepping Wisselbokaal. Foto: PR

De IJsselmeeuwen organiseert het eerste School Waterpolo Toernooi

Zutphen - Op zaterdag 20 februari organiseert de Zutphense Zwem- en Waterpolo vereniging de IJsselmeeuwen het eerste school waterpolo toernooi. Het vindt plaats in het zwembad de IJsselslag en begint om 14.30.

Nog geen week nadat overeenstemming is bereikt met het zwembad de IJsselslag over de huurpenningen, heeft de Zwem- en Waterpolo vereniging de IJsselmeeuwen een kleine 10 basisscholen uitgenodigd om deel te nemen aan een School Waterpolo Toernooi. Volgens Lennart Kasper van de IJsselmeeuwen is de belangstelling overweldigend. Hij geeft aan dat in totaal 14 teams gaan strijden om de V.O.F. Schepping Wisselbokaal. Het toernooi zal worden geopend door de wethouder van Jeugd en Welzijn, mevrouw Patricia Withagen. Zij zal om 14.30 uur in het bijzijn van circa 130 kinderen en vele toeschouwers de openingshandeling verrichten. Eigenaresse van teken- en schilderwinkel V.O.F. Schepping, Evelien Bloemendaal-Schepping, is zeer vereerd dat haar familienaam wordt verbonden aan dit jaarlijks terugkerende evenement. "Ik vind het geweldig dat de IJsselmeeuwen dit initiatief neemt. Met veel plezier zal ik dan ook de wisselbokaal aan de winnaar gaan uitreiken". Het kampioensteam krijgt naast de wisselbeker ook een andere mooie prijs. Deze prijs heeft te maken met onderwijs, kunst en cultuur. "Wat de prijs exact is houd ik nog even geheim", aldus Evelien Bloemendaal-Schepping.
De voorzitter van de IJsselmeeuwen, Robby van den Broek, geeft aan dat hij trots is op de vele vrijwilligers die het evenement hebben voorbereid en die tijdens het toernooi de teams zullen gaan begeleiden. Van den Broek: "Dit evenement sluit perfect aan op het beleid wat de gemeente Zutphen heeft namelijk meer Zutphenaren aan het bewegen te krijgen”. Daarnaast kan dit evenement als voorbeeld dienen voor de buurtsportcoaches die binnenkort in Zutphen worden aangesteld. Als je deze mooie sport vervolgens kunt combineren met onderwijs, kunst en cultuur kun je niets anders zeggen dan dat dit concept een succesformule is, aldus Van den Broek.

Veertien teams gaan strijden om de V.O.F. Schepping Wisselbokaal. Foto: PR