Foto van de oude Dorpsstraat in Warnsveld. Foto: PR
Foto van de oude Dorpsstraat in Warnsveld. Foto: PR Foto:

Audiovisuele voorstelling door Jan Rossel

Warnsveld - Dinsdag 23 februari geeft Jan Rossel twee audiovisuele voorstellingen over Warnsveld en Zutphen, om 14.30 uur en 19.30 uur, in het Nutsgebouw te Warnsveld.

Door middel van beeld en geluid neemt Jan Rossel het publiek mee door de geschiedenis van Zutphen en Warnsveld, zoals de omstandigheden en gevolgen van hoogwater toen de IJssel overstroomde. Maar ook over de oude bruggen, gebouwen en mensen die daar werkten en woonden. En over de tram de Graafschap die liep vanaf het oude Station in Zutphen. Jan Rossel heeft vele beelden en geluiden om te laten zien, waardoor de invulling van de voorstellingen niet geheel vaststaat. Verder zal hij wat vertellen over zijn boek over een Zutphens meisje dat na het bombardement op de munitietrein op het stationsemplacement in 1944 onderdak kreeg op de boerderij van zijn ouders in Leesten. Tijdens de voorstelling hoort u haar verhaal. Kaartjes via Boek & Co in Warnsveld.


Warnsveldse kunstschilder Gerrit Roosjen

Warnsveld - Tot eind maart exposeert de Warnsveldse kunstschilder Gerrit Roosjen in zorg-wooncentrum Den Bouw te Warnsveld een selectie van circa 25 schilderijen. Zijn werken tonen een voortdurende verandering van zijn werkwijzen en onderwerpen, want hij wil niet blijven steken in herhalingen. Opvallend zijn de grote kleurrijke doeken. Een der bewoners zei dat zij deze prachtig vond, maar het compliment dat zij er zo blij van werd, raakte hem het meest. Hij heeft al vele malen geƫxposeerd in binnen- en buitenland.