Goed onderhouden dankzij de tuinvrijwilligers. Foto: PR
Goed onderhouden dankzij de tuinvrijwilligers. Foto: PR Foto:

Dertig jaar Stichting Warnsveldse Monumenten

Warnsveld - De Stichting Warnsveldse Monumenten werd dertig jaar geleden opgericht op initiatief van jonkheer Ir. Joan Philip Laman Trip en mevrouw Ingrid Naumer. Met als hoofddoel het behoud van de historische buitenplaats Welgelegen met de alom bekende 'Overtuin'. De buitenplaats dreigde destijds uit een te vallen en daarmee was er een groot risico dat dit bijzondere stukje Warnsveld met haar rijke geschiedenis voor altijd zou verdwijnen. Dankzij de vereende krachten van het bestuur, de donateurs en veel betrokken Warnsvelders is dit voorkomen.

Tegenwoordig pronkt huis Welgelegen bij de entree van Warnsveld tegen over de kerk. Het hoofdgebouw doet dienst als particulier verzorgingshuis en in de voormalige boerderij is al jaren een galerie gevestigd.
In alle jaargetijden is de 1832 aangelegde tuin in de Engelse landschapsstijl zeer de moeite waard. Dat de tuin er zo goed onderhouden bij staat is voornamelijk de verdienste van de 'tuinvrijwilligers'. Een groep mannen en vrouwen die twee wekelijks op de zaterdag- of vrijdagmorgen in de tuin werken. Wie interesse heeft, kan zich aanmelden. Ook voor de Opentuindagen, het verzorgen van de koffie of het onderhouden en schoonmaken van de tuinprieeltjes is man/vrouwkracht welkom! Een andere groep waar de stichting al 30 jaar niet zonder kan zijn de 'Vrienden van de Overtuin'. Deze Vrienden doen jaarlijks een financiƫle bijdrage en krijgen daarmee ook vrij toegang op de Opentuindagen. Met hun bijdrage maken zij het mogelijk de tuin te onderhouden. Ook Vrienden worden van harte welkom geheten.

De eerste Opentuindag is op zondag 28 februari, dit is tevens Entdag. Vanaf 12.00 uur is de Noordelijke Pomologische Vereniging aanwezig, om tegen een geringe vergoeding fruitbomen te enten, ook van interessante oude rassen. De pomologen geven ook advies over aanleg en onderhoud van boomgaarden, de aanplant en teelt en ziektebestrijding. Voor aanmeldingen meer informatie, zie website.


www.deovertuin.nl

info@deovertuin.nl

0575-559989


WhatsApp groep Boslaankwartier

Warnsveld - Recentelijk is er na ruggespraak met de wijkagent Roos Kok een buurtopreventiegroep gestart in de volgende straten in Warnsveld: Boslaan, Rhienderinklaan, Kozakkenlaan, Abersonlaan, Burg. de Millylaan, Brakelaan, Veldsebosweg, Torenlaan, Bergkampweg, Veldweidelaan. Wilt u aansluiten, mail dan naar groepsbeheerder Mart Breedeveld 422585@gmail.com Vermeld daarbij wel uw huisadres. Binnen de groep kunnen de leden een WhatsApp melding sturen aan alle aangesloten groepsleden als ze vreemde situaties in de buurt waarnemen. Onderzoek in Tilburg heeft aangetoond dat het aantal inbraken in een WhatApp-wijk afneemt en de veiligheid toeneemt. Kennelijk schrikt oplettend gedrag van bewoners mensen met verkeerde bedoelingen af!


www.wabp.nl