Een impressie van het nog te realiseren Beach Center. Foto: PR
Een impressie van het nog te realiseren Beach Center. Foto: PR Foto:

KVZ en WSV starten realisatie Beach Center

Zutphen - De besturen van volleybalvereniging WSV en korfbalvereniging KVZ hebben besloten het plan voor een Olympisch Beach Center met 3 velden daadwerkelijk te gaan uitvoeren. In een doorlooptijd van grofweg drie maanden wordt het Beach Center Zutphen-Warnsveld gerealiseerd op het sportcomplex van KVZ.

De eerstvolgende stap is nu de oprichting van een zelfstandige stichting, gevormd door vertegenwoordigers van beide verenigingen, die verantwoordelijk wordt voor de realisatie en exploitatie. De verwachting is dat het Beach Center in mei of juni open gaat.

Het Beach Center wordt geen 'kale zandbak' maar een aantrekkelijk ingerichte locatie waar 'beachers' van de korfbal, de volleybal en van andere sportverenigingen kunnen sporten en recreƫren. Beachsporten, zoals beachvolleybal en beachkorfbal, groeien explosief en zijn vooral onder jongeren populair. Het Beach Center sluit goed aan op deze ontwikkeling en is een mooie aanvulling op de sportaccomodaties in Zutphen en Warnsveld.

Voor de leden van KVZ en WSV betekent het een verbreding van het aanbod aan de eigen sporters. Met name voor jongeren is 'beachen' aantrekkelijk, omdat het spectaculair, dynamisch en snel is. Voor jonge kinderen is spelen en bewegen op het beachcourt een leuke start om kennis te maken met korfbal of volleybal. Het Beach Center biedt ook veel mogelijkheden voor toernooien, trainingen en activiteiten van andere sportverenigingen en scholen. Voor meer informatie kan men mailen naar onderstaand adres.


info@beachcenterzw.nl