Oege Bosch (r) ontvangt het eerste exemplaar uit handen van Mark Schuitemaker van Zutphen Promotie. Foto: Zutphen Promotie
Oege Bosch (r) ontvangt het eerste exemplaar uit handen van Mark Schuitemaker van Zutphen Promotie. Foto: Zutphen Promotie Foto:

Wethouder Bosch ontvangt eerste exemplaar Zutphenfolder

Inkijkje in toeristisch Zutphen en zijn evenementen

ZUTPHEN – Wethouder Oege Bosch heeft het eerste exemplaar van de nieuwe Zutphenfolder ontvangen. Mark Schuitemaker, manager van Zutphen Promotie, overhandigde hem deze folder 'Maak kennis met Zutphen' in het gemeentehuis. De folder geeft een inkijkje in toeristisch Zutphen en ook een aantal van de evenementen die de stad rijk is worden erin aangekondigd.

"Naar mijn weten is het voor het eerst sinds lange tijd dat er weer een folder is gemaakt voor Zutphen", vertelt Schuitemaker, "terwijl er altijd veel vraag naar is – zowel aan de balie van TIP Zutphen als buiten de stad. De folders worden bijvoorbeeld ook uitgedeeld op de Vakantiesalon Brussel en de Fiets- en Wandelbeurzen in Utrecht en Vlaanderen." Schuitemaker vervolgt: "De folder is natuurlijk niet volledig. Zutphen heeft zoveel te bieden. Ook hebben we slechts een greep uit alle evenementen kunnen opnemen. We hopen dat de folder mensen prikkelt om naar onze stad te komen en bij TIP Zutphen kunnen ze aanvullende informatie krijgen. Ook werken we aan een nieuwe website. Het streven is dat deze voor de start van het toeristisch seizoen online is."

'Promotie is essentieel'
Wethouder Bosch juicht de ontwikkelingen toe. "De promotie van de stad is een essentieel speerpunt van ons en hierin trekken we samen op met Zutphen Promotie en de betrokken bedrijven en organisaties. We willen meer toeristen, bedrijven en toekomstige bewoners voor de stad te enthousiasmeren. Hun bestedingen in de stad zijn direct van invloed op onze lokale economie. Toerisme is voor deze stad een belangrijke inkomstenbron en biedt aan veel mensen werkgelegenheid."

Bosch deelt het enthousiasme van Schuitemaker over de folder: "Zutphen Promotie weet hiermee Zutphen in een notendop positief onder de aandacht te brengen bij toeristen en bezoekers. Een aantal hoogtepunten van de stad wordt op een warme wijze gepresenteerd. De titel 'Maak kennis met Zutphen' klinkt uitnodigend –precies zoals we ons willen zijn."

Zutphen Promotie zorgt dat de folders breed verspreid worden. Ze zijn ook af te halen bij TIP Zutphen aan de Houtmarkt 75 te Zutphen. Binnenkort verschijnen ook een Engelse en Duitse versie.