Studieavond met ds. Oscar Lohuis in Zutphen over 'Gods soevereine keuze'

Zutphen - Op woensdag 17 februari is er in Zutphen een studieavond met ds. Oscar Lohuis, spreker van de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Gods soevereine keuze. De bijeenkomst vindt plaats in het Rode Kruisgebouw, Van Drinenstraat 4. De aanvang is om 19.30 uur, toegang is gratis.

Gods soevereine keuze
God is soeverein en zijn uitverkiezing van Israël sinds Christus is niet ongedaan gemaakt en Hij heeft nog steeds een bijzonder plan met Zijn aloude volk. God is bewogen met hen en gebed voor Israël door christenen is heel belangrijk. Zolang we Israël, Gods oogappel, Zijn eerstgeboren Zoon, die Hij verkozen heeft om de wereld te zegenen en met wie Hij eeuwige verbonden heeft gesloten, alleen laten in hun strijd, zullen we de Heilige Geest bedroeven en kunnen we geen vernieuwing verwachting.

Prediker, evangelist en Bijbelleraar

Verstaan we de roeping om iets van de puinhoop op te ruimen die het christendom in het verleden door de eeuwen heen heeft aangericht. Dat kan perspectief geven voor de toekomst.

Achtergrondspreker
Ds. Oscar Lohuis was in het verleden verbonden aan de baptistengemeenten in Meppel en Emmeloord. Vanaf 2007 is hij vrijgesteld om zich helemaal te geven aan de Woordverkondiging als rondreizende prediker, evangelist en Bijbelleraar. Lohuis spreekt regelmatig in kerken, hij verzorgt Bijbelstudies en schrijft columns in verschillende bladen.

Lohuis: "De tijd waarin wij nu als Kerk van Jezus Christus leven, vraagt om een serieuze overdenking van de plaats van Israël in Gods reddingsplan voor deze wereld."