Schilderijen van Bauk de Zwaan zijn kleurrijk en vol beweging. Foto: PR
Schilderijen van Bauk de Zwaan zijn kleurrijk en vol beweging. Foto: PR Foto:

Nieuwe expositie in Gelre
ziekenhuizen Zutphen

Zutphen - Het echtpaar Bauk Zwaan en Henk Vermeul exposeert tot en met 1 mei in Gelre Zutphen. Beiden zijn autodidact en hanteren elk een eigen stijl.

Bauk Zwaan
Bauk is in 1955 geboren in Amerongen. Al heel jong kwam de creatieve kant boven. Vroeger experimenteerde Bauk met stoffen, garens, verfde wol en werkte met verf op textiel. Sinds 2002 heeft het schilderen de overhand genomen en schildert zij op een intuïtieve manier door open te staan voor de beelden die naar boven komen uit de kleurlagen verf.

Het kunstwerk ontstaat van binnen uit. Zij schildert hoofdzakelijk met acryl, experimenteert ook graag met papier, krijt, inkt, droge pigmenten en olie. Elk werkstuk is een ontdekkingsreis naar de mogelijkheden met de materialen. Sleutelwoorden zijn: Kleurrijk, beweging, groot en intuïtief.

Henk Vermeul
Henk Vermeul, geboren in Boskoop in 1949, schildert sinds 2001. Mensen en hun activiteiten inspireren hem en zijn vaak het onderwerp. Henk is nieuwsgierig van aard en vind het leuk om zich in andere culturen te verdiepen.

Vanuit verschillende invalshoeken dient zich dan een thema aan en ontstaat er een beeld in het hoofd. Al schilderend ontstaat er gaande weg een sfeer, mens(en) en de omgeving waar het zich afspeelt.

Bauk Zwaan en Henk Vermeul wonen en werken in hun atelier Ruimzicht in Laren Gelderland. Kijk voor hun werk op de website.


www.atelier-ruimzicht.nl