Martine Demkes. Foto: PR
Martine Demkes. Foto: PR Foto:

Dames WSV onderuit tegen Forza Hoogland

Warnsveld - De WSV dames hadden na hun goede optreden tegen Emmen, nu tegen Forza Hoogland een goed vervolg kunnen geven. Rode lantaarndrager Hoogland was van plan om ongeschonden uit de strijd te komen. De thuisploeg begon met de 1e setwinst 25-22. In de 2e set was WSV oppermachtig en waren de dames goed bij de tijd met de winst 14-25. In de 3e set nam de thuisploeg het initiatief over en hadden de Warnsveldse dames het moeilijk, met 25-18 nam Hoogland de set binnen. Hoe de WSV dames ook probeerden het kwam er ook in de vierde set niet van en met 25-21 bleef de 3-1 in Hoogland en bewezen de WSV dames zichzelf een slechte dienst.

Dames 2 zou eigenlijk gezien de stand, het klusje tegen Dash 3 toch moeten kunnen klaren. De WSV dames gingen goed van start in de 1e set 21-25. De Vordense ploeg bracht in de 2e set de stand weer in evenwicht met de winst 25-19. Ook in de 3e set bleven de Dash dames in de spannende ralleys overeind en boekten de setwinst met 25-20. De WSV dames begonnen in de vierde set bijzonder sterk en lieten de thuisploeg geen kans, hetgeen duidelijk werd met 15-25. Het kwartje viel in de 5e set naar de Dash kant en met 15-12 bleef de 3-2 winst in Vorden.

Heren 1 zou gezien de ranglijst de wedstrijd tegen Orion 3 met de vingers in de neus kunnen spelen. De WSV mannen namen in de 1e set direct het initiatief met 17-25. De thuisploeg kwam in de 2e set sterk terug met 25-18. Het zag er in de 3e set niet goed uit, het werd harken en zwoegen, toch moesten de WSV heren toezien dat Orion met 25-21 een voorsprong nam. De Warnsveldse ploeg schraapte in de 4e set nog eens alle kracht bij elkaar en met veel gezwoeg werd de stand met 27-29 in evenwicht gebracht. In de 5e set was Orion met 15-11 de gelukkige en werd de eindstand bepaald op 3-2.

Heren 2 kreeg in Deventer tegen Devolco 2 de volleybalkous op de kop. De thuisploeg denderde in de 1e set over WSV heen 25-13. De WSV ploeg zou in de 2e set toch uit een ander vaatje moeten tappen om het kleine kansje dat er was te pakken. Dat lukte bijna, Devolco was net wat gelukkiger 29-27. De kracht vloeide uit de benen bij de WSV mannen en was het Devolco wat de klok sloeg. De setstanden waren niet mals 25-10 in de 3e en 25-14 in de vierde set. De thuisploeg bleef met 4-0 koploper in de promotieklasse.

Dames 4 ontmoette in Hengelo het goed spelende DVO 7, dat in de eerste set van zich deed preken met 25-21. De Warnsveldse dames deden in de 2e set een duidelijke duit in het zakje, ze liepen over Dash heen 10-25. DVO verweerde zich in de 3e set knap, toch sleepte de WSV ploeg de set uit het vuur 24-26. De WSV dames kwamen in de 4e set niet onder de Hengelose druk uit en met 25-17 werd een vijfde set noodzakelijk. Met 15-11 bleef de 3-2 winst in Hengelo, maar blijven de WSV dames wel koploper.

Meisjes B2 had een moeilijke middag in Deventer tegen Devolco B1. De Deventer ploeg ging er als een speer van door in de 1e set 25-6. In de 2e en ook in de derde set konden de WSV meisjes goed bij blijven. De thuisploeg behield wel de setwinst met 25-20 en 25-19. In de vierde set bleef het Devolco dat het spel bepaalde, met ruim verschil 25-6 werd de eindstand bepaald op 4-0.

Meisjes C4 had aan de tegenstander Dash C3 een fijne tegenstander. Beide ploegen probeerden er iets goeds van te maken. Met 25-18 nam WSV een 1-0 voorsprong. In de 2e set bleef Dash lang volgen, totdat de WSV meisjes de punt op de i zetten met 25-22. In de 3e en de 4e set had de Vordense ploeg niet veel meer in te brengen en drukten de C4 meisjes de tegenstander in het defensief met mooie setstanden 25-12 en 25-15 was de 4-0 een feit .

MINI . Tornado 3 – WSV 1 , 0-4. WSV 4 – Tornado 4, 0-4. WSV 2 – Boemerang 2, 4-0. Dynamo 1 – WSV 1, 8-0. WSV 3 – Vios 3, 4-0.

Recreanten. WSV mix had het zwaar tegen Twello. De thuisploeg was in de 1e set te sterk 25-8. Met de winst in de 2e set 25-19 en ook in de 3e set met een ruime 25-9, bleef de 3-0 in Twello.

Dames 1 ontving het sterke BVC uit Barchem. De bezoekers gingen in de 1e set met de winst strijken 20-25. Ook de 2e set werd een prooi voor de bezoekers 21-25. De WSV dames kwamen in de 3e set goed terug met 26-24. Einduitslag 1-2.

Zilver voor Martine
Demkes in Arlon

Zutphen - Zondag 31 januari is het Martine Demkes van Stichting Judo Zutphen Kiryoku gelukt om op de Belgian Ladies Open in Arlon een zilveren plak te veroveren.

Demkes, de regerend Nederlands Kampioen in de +78 kilo wist 5 partijen op rij te winnen. In de finale moest ze buigen voor Bairo (FRA).

Een zeer knappe prestatie van Martine Demkes.