Di Mechaje heeft een royaal repertoire opgebouwd van ruim 100 Jiddische liedjes. Foto: PR
Di Mechaje heeft een royaal repertoire opgebouwd van ruim 100 Jiddische liedjes. Foto: PR Foto:

Optreden Klezmer groep Di Mechaje bij Podium 't Nut in Warnsveld

Warnsveld - Op zondag de 7e februari om 15:00 uur vindt bij Podium het Nut aan de Breegraven 1 te Warnsveld het optreden plaats van de Klezmer groep Di Mechaje.

Di Mechaje is een nog niet zo bekende naam, maar wel degelijk een groep die van zich doet spreken. Di Mechaje ('de Muzikanten') heeft een royaal repertoire opgebouwd van ruim 100 Jiddische liedjes van over de hele wereld. Het karakter van de nummers is melancholisch, vrolijk en opzwepend. Het tempo varieert sterk en ook de instrumentatie verschilt nogal eens. Dat alles staat garant voor optredens met een gevarieerd programma. Di Mechaje bestaat uit vier muzikanten met de nodige podiumervaring in de meest uiteenlopende richtingen, zoals: klassieke vioolopleiding, pianodocent, Kurios Klarinetkwartet, autodidact op contrabas en meer. Voor de muzikanten staat het plezier in muziek maken voorop en dat hoor je. Toegangsprijs is 10 euro, inclusief een kopje koffie of thee.


Reserveren en informatie: 0575-561409


Vrouwen van Nu afdeling Warnsveld

Warnsveld - Op maandag 8 februari 2016 aanvang 19.30 uur houdt Vrouwen van Nu afdeling Warnsveld weer haar maandelijkse afdelingsavond. Zaal open 19:00 uur

Op de agenda staat eerst de jaarvergadering, daarna zal Popkoor Zutfun optreden. Dit koor bestaande uit 40 leden staat onder leiding van dirigent Ton-Herman Melis. Ton is geen onbekende en heeft gewerkt met Berdien Stenberg, Hetty Heijting, Hester Macrander en Edwin Rutten. Op het programma staan o.a. True Colors, Will you be there, Somebody to Love, Het regent Zonnestralen, Mag ik dan bij jou, Make me feel etc.

Nieuwe leden zijn welkom,zij moeten dan in het begin wel even het officiele gedeelte van de vergadering voor lief nemen. Zij kunnen zich melden bij een van de dames van het bestuur die aanwezig zijn in de zaal


Lezing: reis van de Argonauten

Warnsveld - Zaterdagmiddag 6 februari: lezing door Lisette Buisman over de achtergronden van de Reis van de Argonauten naar het Gulden Vlies. Met een kijkje in de keuken van het nieuwe programma van het Curach Euritmie Ensemble . De lezing is van 15.00 uur tot 17.00 uur (inloop vanaf half drie) in Dorpshuis 't Nut, Breegraven in Warnsveld. Toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.


www.uiteigenbeweging.org


Kwartfinales Nationale Voorleeswedstrijd 2016

Warnsveld - Op zaterdag 13 februari worden er kwartfinales van de Nationale Voorleeswedstrijd 2016 gehouden in de Bibliotheek Lochem en de Bibliotheek Warnsveld.

De kampioenen van alle deelnemende scholen in de gemeente Lochem en Zutphen zijn zich inmiddels flink aan het voorbereiden op deze altijd weer spannende finales. Er zijn dit jaar 20 kampioenen uit groep 7 en 8 die gaan strijden om naar de halve finale in Aalten te gaan, en hopelijk nog verder naar Arnhem voor de Gelderse finale.

De kwartfinales zijn niet vrij toegankelijk voor publiek, alleen voor de voorlezers en hun fans.

Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de openbare bibliotheken en wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De kwartfinales, halve finales en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de openbare bibliotheken en de Provinciale Service-organisaties.