Drie meiden van SZG Zutphen namen medailles mee naar huis. Foto: PR
Drie meiden van SZG Zutphen namen medailles mee naar huis. Foto: PR Foto:

Medailletrio SZG Zutphen

Zutphen - Tijdens de tweede turnwedstrijd op zaterdag 23 januari in Doetinchem, zijn drie meisjes uitkomend in de zesde divisie van gymnastiekvereniging SZG in de prijzen gevallen. Julia Guldenaar mocht in het niveau senior G de gouden medaille mee naar huis nemen. Voor Fenna ten Have was de zilveren medaille in de categorie junioren G. In dezelfde categorie was er brons voor Marit Meijer. Voor de overige 21 meisjes van de B-C selectie en plusgroep onder leiding van Elke van Ast en Alida Bruggink waren er geen medailles, maar ze hebben wel laten zien dat ze goed getraind hadden na de vorige wedstrijd. Soms scheelde dit wel zes plaatsen in het klassement. Dit zal zeker ten goede komen tijdens de plaatsingswedstrijd op 26 maart in de turnhal in Doetinchem.

Medailleregen SGZ
Zaterdag 30 januari waren in Lichtenvoorde de 2e voorrondes D niveau voor de volgende koppels van SZG: Fabiënne Evers en Romy vd Veen: zij gingen netjes. 24,80 punten met 1 tijdsfout van 0,30; een bronzen medaille verdiend! Fabiënne was erg grieperig en Romy had in de ochtend nog een turnwedstrijd waar ze de 1e plaats had gehaald. Iris Hodes, Mayla Verhaegh en Zoë Zeevalkink waren een beetje zenuwachtig, maar de dans ging stukken beter dan de vorige keer. Een paar technische foutjes. Een cijfer van 24,70 met 0,30 aftrek en een 4e plaats. Eline Vennink, Marlein Vennink en Aimee Pikkert hadden een mooie uitstraling. Onderdelen gingen netjes. Het werd beloond met 25,05 en een zilveren medaille!

Suzanne Roelofs en Esmee Hoetink draaiden een keurige oefening. Helaas ging het vliegtuigje niet helemaal goed. 22,15 was hun score met een 17e plaats. Julia de Gooijer en Marit gingen ook erg netjes en beter dan tijdens de eerste wedstrijd. Een mooi cijfer van 24,80 en een bronzen medaille! De meiden hebben een goede indruk achtergelaten. SZG is trots, want iedereen is door naar de Regiofinale!