De jeugdspelers van AZC hebben zich fantastisch ingezet voor Unicef. Foto: PR
De jeugdspelers van AZC hebben zich fantastisch ingezet voor Unicef. Foto: PR Foto:

Vierde Unicef sponsorloop AZC

Zutphen - Vrijdag 22 januari vond op het AZC terrein alweer de 4e Unicef Sponsorloop plaats. Veel jeugdleden van AZC hadden hun goedgevulde sponsorenvelop meegenomen naar de kantine om deze daar om te ruilen voor een stempelkaart. Na een korte uitleg en een indrukwekkend filmpje waarbij het belang van Unicef weer eens erg duidelijk werd gemaakt konden de lopers haast niet wachten om te beginnen.

Op muziek van Shakira werd er onder leiding van Maartje Hanhart begonnen met een warming-up. Daarna gaf de voorzitter Jose Luesink het startschot aan zo'n 70 lopers waaronder drie spelers van het eerste. In de drie kwartier die er gelopen kon worden hield iedereen goed in gedachten dat AZC per rondje € 0,25 zou doneren, want iedereen liep werkelijk de longen uit z'n lijf. De absolute recordhouder was Tom Kooyman van de E2. Hij liep maar liefst 18 rondjes rondom het eerste èn tweede veld. Hij ontving hiervoor een mooie voetbal.
Na de loop konden de spelers genieten van een welverdiend drankje en een broodje knak en werden er nog prijzen uitgereikt aan het team met de meeste deelnemers (de leaguespelers) en de loper die het meeste sponsorgeld had binnengehaald. Mika Buurmeier haalde bij sponsoren maar liefst € 155,- op en verdiende daarmee ook een mooie bal. Hierna was het tijd voor de bingo. Diverse sponsoren hadden leuke prijzen beschikbaar gesteld, zodat bingopresentator Ruud Bonting de balletjes kon laten draaien.

Rond 20.00 uur was de avond ten einde en konden kinderen en ouders met een tevreden gevoel naar huis. Dankzij de lopers en de opbrengst van de bingo kan de Unicefcommissie een bedrag van zo'n € 3000,- overmaken aan Unicef. Een fantastisch resultaat waar ze met z'n allen weer erg trots op mogen zijn.

De Unicefcommissie dankt alle sponsoren, kantinemedewerkers en andere vrijwilligers die meegeholpen hebben aan deze avond. De grootste dank gaat natuurlijk uit aan de jeugdspelers van AZC die zich weer fantastisch ingezet hebben voor Unicef.