'Steek je hand uit' - event

Zutphen - Op vrijdagavond 5 februari zal er in de Emmanuelkerk aan de van Heemstrastraat 4 te Zutphen door Leprazending in samenwerking met de Evangelische Gemeente Zutphen een avond georganiseerd worden met medewerking o.a. de bekende spreker/zanger Gert Visscher (voorheen EO Ronduit Praiseband en Karpos) en Gert van de Vijver (bekend van verschillende televisieprogramma`s als 'de Zandtovenaar').

Dit 'Steek je hand uit'-event staat in het teken van: 'Gerechtigheid is…' Wat zegt de bijbel over een eerlijke en rechtvaardige samenleving en hoe kunnen we van daar uit een verschil maken voor de mensen om ons heen dichtbij en ver weg. Gert Visscher zal spreken en zingen over dit thema en Gert van de Vijver zal deze boodschap ondersteunen met de van hem zo bekende prachtige zandtekeningen.
Kortgeleden stond er in de krant een artikel over lepra onder de kop: "Lepra, de pijn van niet meer voelen!" Er zijn nog heel wat mensen die deze ziekte hebben, en daar kunnen we samen een bijdrage aan leveren. Zo is bijvoorbeeld het lichaam van Sha Jalal in de afgelopen 20 jaar langzaam verwoest. Hij moest kiezen: rust houden en genezen of doorwerken zodat zijn gezin te eten had. Hij koos voor het laatste. Zijn handen en voeten gingen helemaal kapot. Zijn onderbeen moest zelfs geamputeerd. Nu kan hij niets meer en zit de hele dag op bed. Hij voelt zich verschrikkelijk nutteloos. Helaas kunnen we Sha Jalal niet meer genezen. Maar we kunnen er wel voor zorgen dat hij alle zorg krijgt die hij nu nodig heeft. Denk aan een rolstoel of beschermende schoenen. Kom naar deze avond en steek uw hand uit naar een patiënt als Sha Jalal! Kortom een mooie avond met goede muziek en tekeningen die een lust voor oor en oog zijn.

De toegang is vrij maar een plaats reserveren noodzakelijk. Dat kan via de website: www.steekjehanduit.nl . De bevestigingsemail is het toegangsbewijs.