Vocaal Ensemble Zutphen zoekt versterking bij de mannenstemmen, met name tenoren, maar ook bassen mogen auditie komen doen. Foto: PR
Vocaal Ensemble Zutphen zoekt versterking bij de mannenstemmen, met name tenoren, maar ook bassen mogen auditie komen doen. Foto: PR Foto:

Mannenstemmen voor Morten
Lauridsen

Zutphen - De Estse componist Arvo Pärt is afgelopen jaar 80 jaar geworden. Vocaal Ensemble Zutphen is gegrepen door deze muziek en geeft een concert op vrijdag 20 mei a.s. in de Sint Janskerk.

Hiervoor zoekt het koor versterking bij de mannenstemmen, met name tenoren, maar ook bassen mogen auditie komen doen. Op het programma staan naast enkele werken van Arvo Pärt ook het motet van Brahms 'Warum ist das Licht gegeben?' en een groter werk van de Amerikaanse componist Morten Lauridsen (1943): Lux aeterna voor 4-stemmig koor en orgel. De muziek van Lauridsen is zeer stemmig, sfeervol en wordt over de hele wereld door vele koren uitgevoerd. Op het internet kan men een trailer bekijken van een film die over Morten Lauridsen is gemaakt: Shining Night: A Portrait of Composer Morten Lauridsen: https://youtu.be/3-lNHdMU0y8. Ook op www.vezutphen.nl/concerten.html is een fragment te beluisteren uit het Lux aeterna. Geïnteresseerde mannen kunnen mailen.


info@vezutphen.nl