Olivier haalde als enige jongen het podium. Foto: PR
Olivier haalde als enige jongen het podium. Foto: PR Foto:

Winst Be Quick op basis van goede eerste helft

Zutphen - Het is altijd lekker om na de winterstop te beginnen met drie punten. De basis daarvoor werd vooral in de eerste helft gelegd. Daarin speelde Be Quick bij vlagen goed verzorgd voetbal; na de rust was daar vrijwel niets meer van terug te zien.

Vanaf de start gaf Be Quick vol gas en in de tweede minuut al lobde Hakan Esen de bal over de laatste man, waardoor Dennis van Engeland een mooie kans kreeg. SHE-doelman Jobbe Boesveld greep echter goed in, zoals hij dat in het hele duel regelmatig deed.
Vrijwel meteen daarna schoot Nick Regeer na een corner net over. Nadat SHE dit eerste stormpje had overleefd, kregen zij vervolgens ook een beste kans en vloog een vrije trap krap over de lat. In die beginfase was de thuisclub wel de betere partij en dat resulteerde in de 11de minuut tot een voorsprong. Een voorzet van Tommie Wijnmaalen werd door een SHE-verdediger tegen de rug van een medespeler gekopt en in de commotie die daarop volgde was Dennis van Engeland degene die het snelst handelde en beheerst binnenschoot, 1-0.

Naast aardige combinaties die Be Quick op de mat legde, stak een oud euvel toch ook weer regelmatig de kop op. De passing was af en toe echt slecht. Ballen over korte afstand kwamen te vaak niet aan. Dat haalt de rust uit een team en vreet energie door allerhande correcties en het onnodige meters maken. In de 19de en 23ste minuut moest keeper Rienus Ooms aan de bak om de gelijkmaker te voorkomen en in die fase kwam SHE ook meer in het spel voor. Toch was het de thuisploeg die verder afstand nam. In de 28ste minuut werd van Engeland in de zestien in de rug gelopen en de prima leidende arbiter Takes besloot resoluut tot een strafschop. Esen pegelde de bal loepzuiver in de kruising, 2-0.Tot aan de pauze waren er nog een paar andere mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen, maar andermaal onzuivere passing voorkwam dat. SHE was in haar spel ook veelvuldig slordig en kwam in het restant van de eerste helft ook niet veel verder dan twee of drie doelpogingen. Meteen na de hervatting viel Ruben Schut met een enkelblessure. Hij werd vervangen Nick Schrijver.

Het begin van het tweede bedrijf was van beide kanten uitermate rommelig. SHE zocht naar de aansluiting en het leek wel of Be Quick dacht dat de buit al binnen was. In de 61ste minuut schoot SHE rakelings naast en dat had een wake up-call voor de thuisploeg moeten zijn, want je kon er donder op zeggen dat een eventuele 2-1 het team een hoop narigheid zou bezorgen. De bezoekers hadden flinke delen van de tweede helft een veldoverwicht en de uitstekend voetballende Mark Becks had zijn handen vol om zijn medespelers op de juiste plek te zetten. Het was opvallend dat Be Quick de vleugels nauwelijks bezette. Daardoor was het vaak een kluwen in de middelste corridor van het veld.
Een kwartier voor tijd schoot van Engeland naast en verzuimde daarmee het duel in het slot te gooien. Kort hierna kwam Ugur Cakir voor Nick Regeer. In de 77ste minuut schoot Esen de bal nog in het zijnet en kwam vervolgens Sinan Albayrak schuin alleen voor keeper Boesveld, maar wist hem niet verschalken. Kort voor tijd scoorde SHE dan toch een goal, maar Takes keurde deze af wegens buitenspel. Zodoende kwam er met 2-0 winst een eind aan de wedstrijd. Onder de streep wel verdiend, maar de terugval van Be Quick in de tweede helft was opmerkelijk.

Scheidsrechter: D. Takes (De Steeg). Be Quick: Ooms, Wijnmaalen, Schut (46. Schrijver), Esen, Becks, Regeer (74. Cakir), Tempelman, van Engeland, van der Gouw, Struik, Albayrak.

Turners en turnsters van WSV op dreef

Warnsveld - Afgelopen zaterdag 23 januari was in Zelhem de tweede plaatsingswedstrijd turnen in de zesde divisie. Van WSV waren weer meiden aanwezig, zeven meiden in de eerste wedstrijd en drie in de tweede wedstrijd.

In de eerste wedstrijd vielen weer medailles: Shanna Kramer in de categorie senior supplement H een gouden plak, Eline Lieftink en Judith Knol in categorie Junior supplement H werden respectievelijk tweede en eerste en tot slot Daphne Lier in categorie jeugd supplement H haalde een bronzen medaille binnen. Alicia Körfer, Anne Houweling en Kris Zegers hebben goed geturnd maar in een sterk en groot deelnemersveld net geen podiumplek behaald. In de tweede wedstrijd waren drie dames voor WSV in actie in de categorie Pupil 2 D3 en ze waren alle drie op het podium te vinden! Nine Houweling een eerste plek, Lindy de Boer een tweede plaats en de derde voor Evie van de Weide. Een succesvolle wedstrijd wederom voor de trainsters Lisanne Ruegebrink en Elke van Ast en begeleidster Naomi Ulkeman en natuurlijk hun meiden. Tegelijkertijd waren en ook heren bezig met een wedstrijd. In Putten helaas geen medailles voor Gijs Hoentjen(pupil 11) 10e plek, Kevin Houweling een 5e en Rens Beser en 6e plek (beide jeugd 12) maar toch goed hun best gedaan in hun niveaus. Olivier van der Spoel behaalde wel een tweede plek! Ook de leiding, Wilma Brummelman en assistent Jesper Broer, van de mannen kan tevreden zijn. Al met al weer een geslaagde turndag voor zowel meiden als jongens van WSV.