Drie steunpilaren van het Warnsvelds Mannenkoor. Vlnr: Henk Makkink, Herman Boerman en Gerrit Lammertink. Foto: PR
Drie steunpilaren van het Warnsvelds Mannenkoor. Vlnr: Henk Makkink, Herman Boerman en Gerrit Lammertink. Foto: PR Foto: Gerwin Nijkamp

Warnsvelds Mannenkoor: feestelijke huldiging met lach en traan

WARNSVELD - Drie trouwe leden werden zaterdag tijdens het jaarlijkse nieuwjaarsfeest van het Warnsveld Mannenkoor gehuldigd, en dat ging niet zonder een lach en een traan.

Herman Boerman, al veertig jaar lid, hield het niet droog toen hij - voor hem onverwacht - gehuldigd werd en daarbij - al net zo onverwacht - ook zijn kinderen aanwezig waren. Diezelfde Herman bleek overigens regelmatig de Engelse tekst van een nummer op het WMK-repertoire te verhaspelen tot 'Holder de bolder, een geit op zolder'. Zo vertrouwde Roel Beunker de zaal toe. Hij sprak de drie namens het Koninklijk Nederlands Zangers Verbond toe en overhandigde de bij het jubileum horende oorkonde.
Ook Gerrit Lammertink en Henk Makkink werden in het zonnetje gezet: zij zijn zelfs al vijftig jaar lid. De stem van Gerrit was er in de loop der jaren alleen maar op vooruit gegaan, sinds hij niet meer rookte, zo zei voorzitter Kees de Haan. Henk Makkink werd speciaal bedankt voor de vele jaren dat hij als 'chef piano' zorgde het onmisbare begeleidingsinstrument.

Projectleden welkom bij
lenteconcert 'De Vrouw'

In een opperbeste stemming ging het koor het nieuwe jaar in, ook al werd in een nieuwjaarstoespraak het voorstel gedaan de naam in verband met de alsmaar stijgende gemiddelde leeftijd te wijzigen in 'WOMK': Warnsveld Oude Mannen Koor. Maar met een nieuwjaarstoast onder het motto "We zijn nog lang niet dood" werd vol vertrouwen en vitaliteit de toekomst tegemoet gezien. Op zondagmiddag 22 mei treedt het mannenkoor in Warnsveld op met het thema 'De Vrouw'. Samen met het vrouwenkwartet 'Il Canto di Rame' wordt dan onder leiding van dirigent Emile Engel een spannend en vernieuwend concert neergezet. Hoezo oud?
Voor dit concert zijn ook (tijdelijke) projectleden van harte welkom.


warnsveldsmannenkoor.nl


Publiek waardeert Nieuwjaarsconcert Excelsior

WARNSVELD - Muziekvereniging Excelsior uit Warnsveld, onder leiding van Geert Jan Dijkerman, heeft op zondagmiddag 17 januari een Nieuwjaarsconcert gegeven in 't Warnshuus. Daarbij werd de bibliotheekzaal omgebouwd tot concertzaal.

Voorzitter Lisette van Raai heette de burgemeester van Zutphen, de heer Gerritsen en zijn partner welkom, alsmede leden van de Dorpsraad Warnsveld en het Abersonfonds Warnsveld. Deze laatste twee waren uitgenodigd omdat Excelsior van zowel de Dorpsraad als het Abersonfonds een financiƫle bijdrage heeft ontvangen voor het nieuwe project dat Excelsior heeft opgezet: muzieklessen verzorgen in de groepen 5 van de Warnsveldse basisscholen. Op 12 januari is daarmee begonnen op de Arcadeschool. Bedoeling van dit project is om kinderen te interesseren voor het maken van muziek.
Voor de pauze was het programma van het concert klassiek getint. Excelsior speelde onder andere Orion van Jan van der Roost. Boukje Musch, de in Warnsveld woonachtige klarinettiste, speelde het stuk Variazioni van Rossini in een arrangement van Willy Hautvast en werd daarbij begeleid door Excelsior. Ook speelde Boukje een solostuk, te weten Three pieces for Clarinet Solo van Igor Stravinsky.
Na de pauze was de muziekkeuze iets luchtiger, men begon met Paul de Leeuw, Symfonica in Rosso. Gevolgd door Gabriella's Sang uit de film 'As it is in heaven', gezongen door Marion Knol, lid van het vrouwengospelkoor Kwadrant uit Zutphen, Excelsior begeleidde haar daarbij.
Het stuk Immer Kleiner werd op humoristische wijze gebracht door Mieke Conradus en Boukje Musch, waarbij er door Mieke telkens een onderdeel van de klarinet van Boukje werd afgehaald.
Aan het eind werd Happy New Year gespeeld van Abba, een toepasselijk slot voor deze middag. Excelsior kijkt terug op een geslaagd concert dat voor herhaling vatbaar is.
Het volgende concert is op 16 april 2016 in Sportcomplex De Kei, zie ook de website van Excelsior.


www.excelsiorwarnsveld.nl