Salonorkest Happy Days tijdens hun optreden in Lochem. Foto: PR
Salonorkest Happy Days tijdens hun optreden in Lochem. Foto: PR

Nieuwjaarsconcerten in Zutphen en Lochem van Het Groot Salonorkest Happy Days

ZUTPHEN - Op 10 en 17 januari gaf het Groot Salonorkest Happy Days, zijn 29ste Nieuwjaarsconcert in respectievelijk de Rabo Buitensociëteit in Zutphen en de Schouwburg Lochem. Voor beide concerten was veel belangstelling van publiek en donateurs van dit orkest. Gast was dit keer het Vrouwenkoor "Phoenix" uit Brummen.

De reacties waren enthousiast; de feestelijke sfeer zat er goed in, mede aangejaagd door de presentator Aernoud Florijn. Aan het eind van het concert werd de Radetsky Mars gespeeld en in Lochem werd toen nog een toegift gegeven, namelijk het nummer 'I'm getting sentimental over you' van Georg Bassman met een schitterende trombonesolo van Peter Flierman en een grappige act van de drie saxofoons.
De samenwerking met het Vrouwenkoor Phoenix uit Brummen verliep ook gesmeerd en swingend.
Happy Days bestaat uit 25 leden, die niet meer aan het arbeidsproces deelnemen en een passie hebben voor muziek. Een aantal orkestleden is zelfs lid van meer dan één orkest of muziekgezelschap. "We zouden het aantal musici zelfs heel graag nog verder uitbreiden met een fluitist, een bassist en nog wat strijkers. We spelen allerlei soorten entertainmentmuziek, variërend van licht klassiek tot potpourri's van operettes en latin."
Geïnteresseerden kunnen zich altijd melden bij de voorzitter Wim Florijn (0621256573) of bij de secretaris via onderstaand adres. Ze worden uitgenodigd om eens een orkestrepetitie in Zutphen mee te maken of mee te spelen om met het orkest en deze muziek kennis te maken. "Door het jaar heen heeft Happy Days als belangrijkste doel muziek ten gehore te brengen in bejaardenoorden en verzorgingshuizen, waar mensen wonen, die niet meer zelfstandig naar een concert kunnen komen. Maar we zijn ook in andere projecten inzetbaar."
Wilt u Happy Days uitnodigen voor een optreden of bent u geïnteresseerd om mee te doen, win dan informatie in bij happydaysorkest@gmail.com of bij de secretaris: tel: 06-23883335.


www.happydaysorkest.nl