Initiatiefnemers van het jazzcafé: Henk Smit, Marlies Claasen en Tom Klein. Foto: PR
Initiatiefnemers van het jazzcafé: Henk Smit, Marlies Claasen en Tom Klein. Foto: PR

Maandelijks 'Jazz and poetry' in de Zutphense Broodfabriek

ZUTPHEN - Zangeres/presentator Marlies Claasen en gitarist Tom Klein zijn er razend enthousiast over: Vanaf januari organiseren ze elke laatste zondag van de maand een jazzcafé in de Zutphense Broodfabriek achter het station. Vanaf 16.00 uur is het genieten van jazz in de 'ruime zin des klanks'.

Een relaxte sfeer, een lekker drankje en luisteren naar muziek en meer. De bakkerijmachines worden voor die middag even aan de kant gezet, de werkbanken worden buffet. Er komen zitjes en statafels en er is natuurlijk een podium. Na 18:00 uur zijn er ook heerlijke maaltijden te verkrijgen.

Marlies Claasen en Tom Klein toerden in oktober met hun band in Hongarije en zijn komend jaar in verschillende bezettingen in de theaters te zien. Onder andere met het befaamde Budapest Saxophone Quartet en Argentijnse bandoneonist Santiago Cimadevilla.
Op zondag 31 januari verzorgen Marlies en Tom de aftrap van de jazzcafés, samen met Erik Robaard (contrabas) en Arie den Boer (slagwerk). Naast jazz ook poetry; speciale bijdragen van schrijver en televisiemaker Bas Steman en dichter Hanz Mirck (oa. stadsdichter Apeldoorn), die enkele van hun gedichten in samenspel met muziek zullen voordragen.
De komende maanden zullen Marlies en Tom steeds andere befaamde muziekvrienden naar de Zutphense Broodfabriek halen voor een bijzonder en uniek concert.
De entreé is gratis, maar er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd. De ruimte is beperkt, dus vol = vol. Voor de maaltijd achteraf zijn kaarten te koop in de beide Driekantwinkels in de Lange Hofstraat 23 en Lijmerij 25. Met deze kaart ben je verzekerd van een zitplaats tijdens het concert.