Martyr speelt tijdens de eerste Rocknight in de De Pauw. Foto: PR
Martyr speelt tijdens de eerste Rocknight in de De Pauw. Foto: PR Foto:

De Pauw gaat het jaar rockend van start

WARNSVELD - De Pauw gaat 2016 weer knallend van start met maar liefst drie bands. Op 30 januari komen The Dutch Duke, Nasty Punch en Marty naar de de Rocknight in Warnsveld.

The Dutch Duke is een power-trio dat je bloed laat stollen en oren laat roken van genot. Deze drie jonge heren spelen een snoeiharde mix van Heavy/Speed Metal en Rock 'n' Roll. Actief sinds juli 2014 en in 2015 heeft de band de debuutEP Saevus Umbra zelf uitgebracht.
Ook Martyr komt deze avond aan de beurt. Deze band vierde zijn hoogtijdagen midden jaren tachtig. In 1987 stopte de band, maar sinds 2001 zijn de bandleden weer bij elkaar. Ze speelden op het Heavy Metal Maniacs festival. Vier jaar later, leefde de band met bijna de gehele originele line up uit 1982 weer op en speelde op Duitse festivals zoals: Headbangers Open Air en Keep It True. Het vlammetje was de?nitief weer aangewakkerd en de band heeft sindsdien vele liveoptredens gedaan. In maart zal hun nieuwe cd gepresenteerd worden.

Als derde band en gelijk de afsluiter van de avond zijn de jonge honden van Stereotype gestrikt. Na hun laatste optreden tijdens het Lokale Helden Festival in Zutphen hebben deze heren een overdonderde indruk achter gelaten bij het publiek: vandaar dat ze nu na twee jaar in De Pauw staan. Met een flinke pot alternative/stonerrock mogen de heren het feest afsluiten. Voor liefhebbers van eigen werk belooft dit een geweldige avond te worden.


Zaal open: 21.00 uur
Aanvang: 21.15 uur
Entree: 10 euro bij reserveren (tel. 0575-522753)
Aan de deur: 12 euro