Zangers gezocht voor An American Dream door koor Concentus Cantzione

Projectkoor zoekt acht alten, vijf tenoren en zes bassen

ZUTPHEN - Zangers die een uitdaging aan durven gaan kunnen zich melden bij projectkoor Concentus Cantzione. Het koor werkt op zaterdag 16 april mee aan een bijzondere productie in de Hanzehof: 'An American Dream'. Emile Engel en Cathelijne Maat van de Pianoschool Zutphen zijn de initiatiefnemers van het concert waarin het werk van twee van Amerika's grootste componisten centraal staat, te weten Gershwin en Bernstein. Naast het projectkoor zijn de uitvoerenden Cathelijne Maat aan de piano, een aantal jonge solisten en het Van Wassenaer Consort. De algehele leiding is in handen van Emile Engel. Het projectkoor zoekt nog versterking: acht alten, vijf tenoren en zes bassen.

'Rhapsody in Blue' en de opera 'Porgy en Bess' zijn werken van Gershwin (1898-1937) waarmee de veel te vroeg gestorven componist furore maakte. De bevlogen componist Bernstein (1918-1990) stal de harten van het publiek met tal van musicals op Broadway, met de 'West Side Story' brak hij internationaal door.

Werk Gershwin en Bernstein staat centraal

In de opera 'Candide' toont Bernstein zich als meester in het leggen van de verbinding tussen de klassieke traditie en de nieuwe muziek. Jazz deed zijn intrede in de concertzaal. Tijdens het concert in de Buitensociëteit slepen de uitvoerenden het publiek mee in tijdloze songs als 'Maria', 'Summertime', 'America' en 'I Feel Pretty'.

Wie zich aangesproken voelt mee te zingen kan zich melden bij het projectkoor. Aan deelname wordt een aantal eisen gesteld. Belangrijke voorwaarde is aanwezigheid tijdens alle repetities die plaatsvinden in de vrije school aan de Diesterstaat in Zutphen. Bij voldoende belangstelling wordt op zaterdag 30 januari een auditie gehouden. Belangstellenden kunnen zich – met vermelding van persoonlijke gegevens en de stemsoort – melden bij Harry van Vliet.


info@concentus-cantzione.nl