De uil staat op 20 januari centraal in De Kas. Foto: PR
De uil staat op 20 januari centraal in De Kas. Foto: PR

Uilenballen uitpluizen in De Kas

ZUTPHEN - Uilen zijn bijzondere vogels en je ziet ze zelden. Op woensdag 20 januari tussen 14,00 en 16.00 uur kunnen kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar kennis maken met het uilenleven en braakballen pluizen in de Kas aan de Harenbergweg 1 in Zutphen. Deelname kost 3 euro per kind.

Welke uilen leven hier in de omgeving? Wat eten ze? Onder meer door braakballen uit te pluizen wordt wordt een antwoord gezocht op de vraag welke muizen de uil op zijn menu heeft staan. Ook wordt er beeldpresentatie van de Nederlandse uilen en hun bijzonderheden gegenven.

Graag twee dagen van tevoren opgeven via het aanmeldingsformulier op de website.


www.dekleinekaardebol.nl/ecokids


Jo Smits koninklijk onderscheiden

ZUTPHEN - Burgemeester Sebastiaan van 't Erve van de gemeente Lochem heeft op vrijdag 8 januari, rond 20.00 uur, een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Jo Smits uit Eefde. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde bij zijn afscheid als bestuurslid van Basketbalvereniging Hanze Stars uit Zutphen, tijdens het jaarlijkse Olieballentoernooi.

Jo Smits speelde vanaf 1986 bij basketbalvereniging Hanze Stars, tot een knieblessure een eind maakte aan zijn loopbaan als speler. Al in 1989 werd Jo Smit bestuurslid en vanaf januari 1990 nam hij ook het wedstrijdsecretariaat op zich. Het wedstrijdsecretariaat is verantwoordelijk voor alles wat met de praktijk van het basketballen te maken heeft, zoals de zorg voor trainers en coaches, het opstellen van trainings- en competitieschema's en het regelen van scheidsrechtercursussen en instructies voor de jury. Omdat Jo Smits zoveel weet van het reilen en zeilen van de vereniging, was hij in het bestuur de dragende kracht. Voor Hanze Stars was het dan ook een grote schok dat hij onlangs aankondigde zijn functie als bestuurslid neer te leggen, omdat hij zijn werk aan het Etty Hillesum Lyceum in Deventer niet meer kon combineren met het bestuurswerk. Medebestuursleden typeren Jo Smits als een man met een krachtige uitstraling, zowel binnen als buiten de vereniging. Hij heeft zijn werkzaamheden altijd op een rustige en zakelijke manier, uiterst plichtsgetrouw en nauwkeurig, hartelijk en met humor, verricht.